НОВИНАРКА ОД ХОБИЈА НАПРАВИЛА ПОСАО: Спојила рачунар и лонче

Ана Ћубела кувањем почела да се бави из хобија. Након покретања блога „Моја хроно кухиња“ и објављивања књиге о хроно исхрани, са пријатељима одлучила да отвори ресторан „Лонче“ и постане предузетница

Ана Ћубела

Ана Ћубела

Ана Ћубела радила је као новинар и уредник скоро 20 година и искусила све фазе у том послу. Када се од стреса угојила 15 килограма и приближила 40. години решила је да уведе озбиљне промене. Донела је одлуку да оде из зоне сигурне фирме. Није хтела да се пензионише у столици у коју је села првог дана и из које је готово све послове могла да уради „затворених очију”. Уз мршављење, започела је ново животно поглавље, и то уз помоћ хроно исхране.

Почела је да се информише и едукује. Месецима је пажљиво читала и проучавала различите режиме исхране. Другарица јој је послала прве хроно рецепте. Ана се веома заинтересовала и почела да истражује. Убрзо је прикупила обиље рецепата, фотографија, брошура и различитог материјала, па су је колеге задиркивале да се припрема да докторира.

– Одлучила сам се за хроно исхрану, јер ми је деловало најприродније и најздравије од свега што сам успела да пронађем. Хроно исхрана укључује сву здраву храну, месо, салату, а храна се једе у просеку на пет сати дневно. Правило је да се једе три пута на дан и ужина, ако се не мршави. Веома је важан доручак и ујутру би требало унети оброк који је богат угљеним хидратима и мастима животињског порекла, каже Ана Ћубела.

Значило јој је и што је такав начин исхране омогућио да једну опсесију може да замени другом. Уместо да увече грицка чипс испред ТВ-а, мозгала је на који начин ујутру да спреми доручак који је укусан, по хроно принципу, а није скуп. Нови начин исхране постао је њен стил живота.

Ана каже да је веома важно да се људи врате у кухиње и да породично окупљање око ручка поново заживи, јер се људи најчешће друже преко компјутера и друштвених мрежа. Кухиња може, поред здравог начина исхране, да приушти и опуштање, бег од стресова и буде веома добра терапија за болести. Хроно исхрана има ефекте на цео организам.

Почела је сама да спрема по рецептима и била одушевљена резултатима. Убрзо је рецепте делила са пријатељима и почела је да их „качи” на Фејсбуку. За кратко време добила је 10.000 лајкова.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Упишите се у ред „Жена змајева“
  • Уручена признања Мој избор за 2016.
  • Белмедик– европски шампион за „Однос према клијенту“
  • ЕСТИЕМ конференција у новембру
  • Сајам у Цириху за дијаспору
  • Избором нових чланова појачан састав УО ПКС
  • Историјски лет за Њујорк
  • Међународне студије и на Економском факултету
  • РИЧАРД ТЕМПЛАР: 100 ПРАВИЛА ЗА ДОБАР МЕНАЏМЕНТ (1): Не узимајте новац на зајам
  • Следећи број Економетра излази 6. септембра 2016.
Podelite ovaj tekst: