STRATEGIJE POSLOVNE KOMUNIKACIJE: Niko ne voli kritiku

Zaposleni kritiku doživljavaju kao napad, zlostavljanje i proterivanje iz firme. Menadžeri hvaljenjem saradnika pokazuju šta vole, a kritikom šta ne vole kod sebe

Piše: Slobodanka Veljić, konsultant, trening menadžer

Piše: Slobodanka Veljić, konsultant, trening menadžer

Prema legendi, kralj Solomon je rekao: „Kritika pomaže čoveku da bude mudriji i pametniji, zato je volim”. Atletičar koji se vredno priprema za učestvovanje na Olimpijskom takmičenju, svakodnevno doživljava kritike trenera. Tek kada osvoji medalju, shvata korist kritike i počinje da je voli.

Nažalost, upućivanje kritike je često bolno za zaposlene i doživljavaju je kao napad, zlostavljanje i proterivanje iz rme. Iz razloga što podstiče snažne emocije i deluje direktno na ego. Ali, još je bolnije za firmu praviti nove greške. Kritika, poput uboda igle, stvara veliki bol ali brzo prođe.

Zašto je kritika bolna

Skoro svi želimo da nas saradnici u poslu vole i prihvataju. Duboko verujemo da odbijamo ljude kada ih kritikujemo. Zapravo, mnogo je lakše prihvatiti pohvalu ali je teško prihvatiti kritiku, posebno kada nije upućena na pravi način i u pravo vreme. Često dolazi iznenada, kada joj se najmanje nadamo i uhvati nas nespremne. Kritiku prihvataju zreli i odgovorni ljudi. Zato jedanput mesečno pitajte saradnike koje poslovne aktivnosti možete obavljati na nov, kreativniji i e kasniji način. Nemojte dozvoliti da nastupi kriza u poslu, potražite savet pa čak i kritiku. To vam pomaže da predvidite probleme pre nego što se pojave. Slično onome kada imate probleme u braku – vi tražite savet u bračnom savetovalištu.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • OBIM I DINAMIKA STRANIH DIREKTNIH INVESTICIJA U SRBIJI U PERIODU OD 1992. DO 2005. GODINE: Zašto nismo dovoljno privlačni
  • OD NOVE GODINE POČINJE NAPLATA NAKNADE ZA EKSPLOATACIJU MINERALNIH SIROVINA: Rude više nisu poklon
  • DRAGOSLAV DRAŽOVIĆ, DIREKTOR LANCA PARFIMERIJA “JASMIN”: U trendu sa lepotom
  • SRPSKA DIJASPORA ZAINTERESOVANA ZA RAZVOJ TURIZMA: Ambasadori srpskog turizma
  • ŽAN MARK TONTI, REGIONALNI MENADŽER VIZE ZA CENTRALNU I ISTOČNU EVROPU: Čip ispod kože – futurizam ili realnost
  • SLOVENCI POČELI IZGRADNJU FABRIKE U SRBIJI: Frižideri “Gorenja” iz Valjeva
  • AKTIVNA INTELIGENCIJA – SASTAVNI DEO INTELEKTUALNOG KAPITALA: Znanje i umeće
  • POSLE APRILSKIH PARLAMENTARNIH IZBORA: Italija idealno “prepolovljena”
  • REALNE ZARADE INDUSTRIJSKI RAZVIJENIH ZEMALJA: Korejci ispred Britanaca
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. juna 2006.
Podelite ovaj tekst: