THE DOMAĆE: Пут малих произвођача до „малих брендова“

Три пријатељице осмислиле концепт продаје премијум и врхунских домаћих производа: од меда, вина, сирева, тестенина, сухомеснатих ђаконија, ракија. Циљ је промоција домаћих сировина, произвођача и олакшавање потрошачима да их нађу. Имају два локала у Београду – на Каленић пијаци и у центру Земуна, а могу се пронаћи и на платформи Донеси

Данијела Бардић Кустудић, оснивач и директор

Три пријатељице, два локала, један онлајн канал продаје и нешто мање од два и по месеца – у најкраћем гласи „математичка формула“ која је изнедрила нови концепт продаје домаћих прехрамбених производа насловљен „Д Домаће“ (The Domaće).

Од средине децембра 2020., колико су званично у предузетничким водама, Данијела, Драгана и Милица окупиле су више од 60 малих српских регистрованих произвођача, купцима понудиле више од 500 најразноврснијих артикала, са тенденцијом повећања. Све у доба пандемије и, како каже Данијела Бардић Кустудић, директорка фирме, у данима финалне реализације – болујући од ковида-19 и у изолацији.

– Састанак са менаџерима платформе Донеси обавиле смо 24. септембра прошле године јер смо биле свесне да немамо потенцијал за сопствену логистику те смо одлучиле да се укључимо у ток неке од постојећих достављачких компанија. У том тренутку имале смо само регистровану фирму. Ништа више. Већ 17. децембра издат је први фискални рачун, каже за Економетар.

Иако је, када се осврну, све ишло брзо, иза свега стоје године рада сваке понаособ у индустрији хране, и дуга, темељна припрема пре него што су отвориле физичка и виртуелна врата купцима.

– Само сам ја имала претходно предузетничко искуство. Водила сам фирму са запосленима. Све три смо годинама, такође, радиле у институцијама, у организацијама у невладином сектору, међународним организацијама и кад нас питају – зашто баш сада ово покрећемо, ја одговарам – а када? Јер, ако се гледа на тај начин, никад није право време, никад нисмо довољно спремни за неке потезе, додаје наша саговорница.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ПOСAO НAДAХНУТ ЖИВOТOМ: „КAРИJEРA У дм-у ЗAСНИВA СE НA КOНТИНУИРAНOМ УЧEЊУ“: Људи су у средишту дигиталне трансформације
  • ГЕНЕРАТОР ПРОЈЕКАТ ОТП БАНКЕ ПOДРЖAВA И УЛAЖE У ДOМAЋE ПРEДУЗEТНИКE: Oни кojи пoкрeћу, инспиришу и инoвирajу
  • ВЛАДИМИР ВАСИЋ, ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР УДРУЖЕЊА БАНАКА, О СПОРНОМ ОСИГУРАЊУ КРЕДИТА КОД НКОСK: Штету због поплаве тужби, платићемо сви
  • НАДИЦА МИЛАНОВИЋ, МЕНАЏЕРКА ЗА ИНОВАТИВНЕ ПРОЈЕКТЕ ДЕЛТА ХОЛДИНГА: Делта пружа шансу за креирање бизниса
  • ДИДС 2021 Digital – ВИРТУЕЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА У ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ: Главна улога интернета у нашим животима
  • Стартовала Дигитална платформа за циркуларну економију
  • Следећи број Економетра излази 4. маја 2021.
Podelite ovaj tekst: