ВОЈИСЛАВ ЖАНЕТИЋ: Здравије. Али после пандемије

На конференцији ДИДС 2021. учествовао је и Војислав Жанетић, консултант за тржишну комуникацију. У предавању „Здравије. Али после пандемије“, говорио је о новој врсти комуникације, о размени информација, ставова, порука, али и о последицама пандемије на живот и пословање.

Војислав Жанетић

За читаоце Економетра, преносимо делове из занимљивог предавања Војислава Жанетића, које је изазвало велико интересовање виртуелно присутних учесника ДИДС конференције.

„Колико ће времена бити потребно да прође пандемија? – Пуно. А каква ће бити комуникација после пандемије, одговор гласи: Здравије, али после пандемије. У наредним годинама у борби са овим што нас је ухватило, не би било лоше за почетак да разумемо да се комуникација базира на томе да елементи комуникација, институције, брендови, компаније, услуге, производи заједно, као елемент, учествују у комуникацији и ако је неки елемент поремећен, поремећена је цела комуникација. Пандемија јесте напала људе, здравље, а здравље су заправо људи. Када нешто нападне људе, нападнуто је друштво. Дакле, друштво је оно што је болесно“, рекао је Жанетић.

Он подсећа да је наше друштво навикло да путује, да смо мобилност повећавали временом и тако комуницирали, а баш та путна комуникација је сада изостала:

„Мање путујемо него раније и епидемија је напала нашу мобилност што је елементарна тековина нашег друштва. Данашња мобилност означава да човек буде слободан и да се мењају његове позиције. Мање путујемо, мање се састајемо, места где људи могу бити у контакту брзо су закључана, осећамо се усамљеније. Мање тргујемо, живели смо у конзумеризму, много се тога производи, а то има кратак век. Ми то купујемо а продајна места више не постоје у толикој мери; продавнице се полако гасе, шопинг молови губе на употребној вредности, све те особине су радикално различите од пре две године“, навео је Жанетић и подсетио да је алтернативни излаз нађен у томе што је део друштва постао дигиталан.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ПOСAO НAДAХНУТ ЖИВOТOМ: „КAРИJEРA У дм-у ЗAСНИВA СE НA КOНТИНУИРAНOМ УЧEЊУ“: Људи су у средишту дигиталне трансформације
  • ГЕНЕРАТОР ПРОЈЕКАТ ОТП БАНКЕ ПOДРЖAВA И УЛAЖE У ДOМAЋE ПРEДУЗEТНИКE: Oни кojи пoкрeћу, инспиришу и инoвирajу
  • ВЛАДИМИР ВАСИЋ, ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР УДРУЖЕЊА БАНАКА, О СПОРНОМ ОСИГУРАЊУ КРЕДИТА КОД НКОСK: Штету због поплаве тужби, платићемо сви
  • НАДИЦА МИЛАНОВИЋ, МЕНАЏЕРКА ЗА ИНОВАТИВНЕ ПРОЈЕКТЕ ДЕЛТА ХОЛДИНГА: Делта пружа шансу за креирање бизниса
  • ДИДС 2021 Digital – ВИРТУЕЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА У ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ: Главна улога интернета у нашим животима
  • Стартовала Дигитална платформа за циркуларну економију
  • Следећи број Економетра излази 4. маја 2021.
Podelite ovaj tekst: