Tri konferencije u tri septembarska dana

tri-konferencije„MTS startap ubrzanje“

Telekom Srbija podržaće tehnološko preduzetništvo pokretanjem programa „mts startap ubrzanje“ koji predviđa mentorsku podršku i novčanu nagradu od 20.000 evra za tri izabrana startapa, saopštila je ta kompanija 28. septembra. Kompanija ovaj program pokreće u saradnji sa nepro tnim udruženjem SEE ICT, koje već pet godina uspešno organizuje Startap Akademiju, edukativnu platformu za preduzetničke timove u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), potvrđeno je tokom konferencije „Znam da možemo“ koja je održana u Beogradu 28. septembra. Ovo je bio jedan od najvećih IT događaja ove godine a okupio je u beogradskom Domu sindikata oko 1.600 ljudi koji su imali prilike da čuju najsjajnije priče domaće startap scene. Događaj su organizovali StartIt i magazin za mlade Original, uz podršku Novak Đoković fondacije, a beogradskom skupu su prisustvovali i Jelena i Novak Đoković.

„MTS startap ubrzanje“ namenjen je preduzetnicima koji pohađaju Startap Akademiju, dok će tri tima koja ostvare najveći napredak tokom Akademije podeliti iznos od 20.000 evra. Pored novčanog iznosa koji treba da podstakne ove startapove da što pre izađu na tržište, MTS će u programu ovogodišnje Akademije imati mentorski angažman, kao i relevantne predavače u određenim oblastima.

Tri tima koja pokažu istrajnost u tome da svoje inovativne ideje razviju u održiv biznis izabraće žiri koji čine predstavnik Telekoma Srbija, udruženja SEE ICT i nezavisni ekspert u ovoj oblasti.

Pokretanjem „mts startap ubrzanja“, Telekom Srbija proširuje obim podrške startap ekosistemu u Srbiji, pošto je prethodno podržao otvaranje dva prostora, StartIt centre u Beogradu i Inđiji. U ta dva StartIt centra održavaju se programi edukacija za preduzetnike i susreti sa potencijalnim investitorima iz zemlje i inostranstva. Kompanija Telekom Srbija podržava opredeljenje udruženja SEE ICT, da kroz svoje programe do 2020. godine obuči 100.000 IT stručnjaka koji će svoja poslovna rešenja razvijati u zemlji. Otvaranjem dodatnih StartIt centara u tri grada u Srbiji, stvaraju se uslovi za razvoj tehnološkog preduzetništva i izvan regionalnih centara.

Startap Akademija počinje da radi u prvoj polovini novembra. Do sada je više od 100 preduzetnika prošlo kroz program Startap Akademije, a za razvoj svojih rešenja, poput web i mobilnih aplikacija i drugih digitalnih servisa, obezbedili su više od milion evra investicija od domaćih i inostranih ulagača.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • MEĐUNARODNI SAJAM NAMEŠTAJA, OPREME, UNUTRAŠNJE DEKORACIJE I SAJAM MAŠINA, ALATA I REPROMATERIJALA U BEOGRADU: Najbolja rešenja u oblasti drvne industrije
  • PREDAVANJE O NEJEDNAKOSTI NA FAKULTETU ZA EKONOMIJU, FINANSIJE I ADMINISTRACIJU U BEOGRADU: Globalizacija, migracije i budućnost srednje klase
  • ODLUKA OPEK O SMANJENJU PROIZVODNJE NAFTE: Nade u postepeni oporavak
  • SAVETI ZA REŠAVANJE REALNIH PROBLEMA IZ OBLASTI FINANSIJA I RAČUNOVODSTVA: Status ogranka stranog pravnog lica
  • VREME JE ZA VAŽNE STVARI U ŽIVOTU: Gorenje na sajmu IFA u Berlinu 2016.
  • FELJTON: PITER DRAKER: Upravljanje i rukovođenje preduzećem
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. novembra 2016.
Podelite ovaj tekst: