TV SLIKE I PRILIKE: Od nemila do nedraga

Mesecima su stizale samo vesti o medijskom pomoru, kako se gase TV kanali i radio-stanice. Onda je tiho i bez reklame isplivala Ženska televizija, lifestyle kanal koji, kako se tvrdi, treba da pokrije široki spektar takozvanih ženskih tema, garniranih izborom finih serija i filmova za uživanje. Pa da vidimo…

Branislava Džunov

Branislava Džunov

Bio je 44. Fest kojem se Beograđani uvek raduju i doživljavaju ga kao praznik filmske kulture. Organizatori i selektori su ove godine stavili naglasak na srpsku kinematografiju pa je, u tom duhu, značajne poene i nagrade dobio debitantski film Slobodana Ljuce „Vlažnost“, sa Milošem Timotijevićem u glavnoj ulozi. Japi u najboljim godinama, iznenada se suočava sa saznanjem da mu je žena misteriozno nestala, na nekoliko dana. Dok se lomi da li da je traži ili pusti da se situacija reši sama od sebe, prolazi kroz različita iskušenja, pokazuje kako se dugo i bez posledica može stvarati privid kako je sve normalno, a u toku je lična i porodična havarija.

„Vlažnost“ je psihološka drama, ali u kojoj u dva maha, sasvim sporedna ličnost izgovara dve višeznačne političkoekonomske poruke. Očigledno, autor nije odoleo a da ne „lane“, tek da se nasluti da ume i da razmišlja na društvenom nivou. Sredovečna strankinja, nedefinisane profesije i šta radi u Srbiji, kaže glavnom junaku kako je naivno verovati da se možeš obogatiti ako prodaš ono što ti je najvrednije. Naprotiv. Nije pominjala mobilnu telefoniju, rudna bogatstva, železaru, fabrike, poljoprivredne kombinate ili nešto slično, ali je podtekst tako očigledan.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • MAGAZIN BIZNIS I EKONOMETAR OBELEŽILI DECENIJU IZLAŽENJA: Deset godina sa vama
  • DANIEL BERG: Pomoći ćemo u procesu privatizacije
  • SAŠA ĐORĐEVIĆ: I sport i biznis imaju vinere i luzere
  • ARTUR TUREMKA: Dokazano – elektronska plaćanja smanjuju sivu ekonomiju
  • UDAR NA REPUTACIJU: Zašto je “auto” postao “Folksvagen”
  • POZICIJE MENADŽERA MARKETINGA I PRODAJE NA TRŽIŠTU EU: Kakve su nam poslovne škole potrebne
  • MENADŽERSKI VODIČ: Šta znaš ili koga znaš
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. aprila 2016.
Podelite ovaj tekst: