УЗГАЈИВАЧИМА ЖИВИНЕ – НАГРАДА ГРАДА

Породица Радослава Петровића из села Орашца успешно се бави узгојем товних пилића, а има јато и од 500 кока носиља. Нема проблема са пласманом свеже пилетине и кокошијих јаја, а за нове инвестиције потребна је помоћ државе

piliciНа свечаној седници СО Аранђеловац, поводом Дана града, уручене су традиционалне награде „26. јул“ истакнутим појединцима, установама и фирмама за изузетан допринос развоју општине. Међу лауреатима био је и Радослав Петровић из села Орашца. Куриозитет је да су га за то највеће општинско признање предложили потрошачи, који се свакодневно на аранђеловачкој пијаци снабдевају свежим живинским месом и јајима са фарме његове породице.

Овај бивши ракеташ ЈНА после десетогодишње службе у Загребу, на свој захтев се демобилисао и скинуо официрску униформу. Са супругом Јадранком и децом Зораном и Биљаном, вратио се у родитељски дом у Орашцу. Запослио се у Млинско-пекарској индустрији „Победа“, где је радио у служби обезбеђења, а после радног времена оцу Слободану и мајци Милени помагао је у пољопривреди. Како нису имали веће површине ораница, „сваштарили“ су као и други сељани бавећи се воћем, поврћем и узгојем стоке.

– Деведесетих година, када је економска ситуација у земљи била лоша, размишљали смо супруга и ја шта би било најисплативије, чиме да се бавимо и обезбедимо деци школовање на београдским факултетима. Пре 13 година отпочели смо породични бизнис – узгој товних пилића. У почетку смо имали мало јато, а касније све већа, јер су нас на то „терали“ потрошачи – описује Радослав прве кораке у малом бизнису.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: