У ИНДИЈСКОМ ВЕГЕТАРИЈАНСКОМ РЕСТОРАНУ

У ресторану „Лила – свет изобиља” храна се припрема по принципима ајурведског знања. Јела у комбинацији са стотину зачина подстичу све процесе у организму, па и мисаоне

indiskiУколико нисте добар познавалац индијске кухиње, називи као што су сабђи, бађи, пакоре, ћавал, роти, чапати, чатни, ласи, пури или кичери неће вам олакшати избор укусног оброка. Зато би се, макар за први пут, требало препустити чулима и, свакако, саветима зналаца који ће вас, проверено, увести у егзотичан свет хране далеке и још, по много чему, тајновите земље.

Чаролија боја, укуса, мириса и облика влада маленим рестораном индијске вегетаријанске кухиње, једва уочљивом у Палмотићевој, једној од најлепших престоничких улица. „Лила – свет изобиља” је место на које редовно навраћају познаваоци и љубитељи хране, по много чему различите од свега на шта су навикли људи нашег поднебља.

Драган Трифуновић Меда заједно са Милицом Недељковић, професорком турског језика и књижевности, отворио је пре више од годину дана мали ресторан у којем се припрема храна темељена на традицији индијске државе Раџастан, с обиљем зачина, поврћа, воћа и житарица. Дугогодишњи посленик у производњи опреме и машина за прехрану, врстан познавалац технологије кувања, обрео се пре девет година у Ђадану, области Пушкар, на ободу камене пустиње Тар, како каже, праве Индије.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: