ВЕСНА ВУКОВИЋ: Док чека бебу, тка украсне таписерије и јастучнице

Своје рукотворине Весна је пре три месеца поставила на Инстаграму, а поруџбине јој стижу са свих страна и то углавном од младих мама и жена које су посвећене уређењу куће. У понуди су таписерије за дечије собе, декорација за одрасле у бохо стилу, украсне јастучнице и зидна декорација која се уклапа у минималистичке ентеријере

Весна Вуковић: Машту и креативност
исказује у рукотворинама

Унутрашња декорација и уређење ентеријера одувек су били скривена страст Новосађанке Весне Вуковић (37). Иако је по струци виши физиотерапеут, последњих шест година ради административне послове. Па, пошто су јој руке „главни адут“, уз мало маште и креативности на добром је путу да свој хоби ткања таписерија и предмета за декорацију куће претвори у озбиљан бизнис. Тако су настале украсне таписерије у облику сладоледа, дуге, облака, сунца, али и ручно ткане јастучнице.

– Све је почело прошле године, из хобија. Идеја да се бавим ткањем јавила се када сам видела да се у свету праве такве ствари, али да то овде код нас не постоји. Волим да радим, креативна сам, па ми се израда украсних таписерија учинила јако занимљивом – каже за Економетар Весна Вуковић.

Одмах је, како додаје, ступила у контакт са људима који праве разбоје за ткање, али признаје да у почетку није било лако.

– Искрено, када сам схватила да ћу за то што желим да радим морати да научим да ткам, нисам била сигурна да ли је то права ствар. Јер, до пре две године нисам знала ни дугме да ушијем, иако су моји родитељи текстилци. Завршили су Текстилни факултет, а отац и сада има фирму која се бави заштитном одећом. Кад сам купила разбој, продавац и његова жена, која се бави ткањем, много су ми помогли. Први пут када сам села за разбој и два сата учила како се то ради, тај човек је рекао да ћу успети све да савладам, јер видим пред собом крајњи резултат – наводи Весна.

Она је неколико месеци узимала часове ткања, а потом је похађала и курс израде таписерија у Атељеу 61 у Новом Саду. Ту је, како истиче, научила основе ткања и доста техничких ствари.

– Све друго сам сама истраживала, пробала и учила. И јако ми се свидело ткање. Одушевила сам се колико је креативно и занимљиво, а да то нисам ни знала – каже Весна.

Своје радове представила је пре три месеца на Инстаграму, а од недавно и на Фејсбуку, а страници је дала име „Захир“.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ПРЕМА АНКЕТИ УНИЈЕ ПОСЛОДАВАЦА СРБИЈЕ: Од корона-удара највише страдала мала предузећа
  • АПР ПРЕДСТАВИО ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ О ПОСЛОВАЊУ ПРИВРЕДЕ СРБИЈЕ: Јавна предузећа губитници, прерађивачка индустрија у плусу
  • ВЕЉКО ЈОВАНОВИЋ, САВЕТНИК ПРЕДСЕДНИКА ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ ЗА СЕКТОР ПОЉОПРИВРЕДЕ: Домаћи произвођачи су нам у фокусу
  • НОВА ПОНУДА ДДОР ОСИГУРАЊА – ОДГОВОР НА КОРОНА КРИЗУ: Осигурање од ковида-19, на одмору у земљи и иностранству
  • KОМПАНИЈА „ЈАДРАН“ ОБЕЛЕЖАВА 70 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА: Градитељи нових димензија
  • Следећи број Економетра излази 8. септембра 2020.
Podelite ovaj tekst: