VUČKO VUKOVIĆ, RUDNAP GRUPA MINEL KOTLOGRADNJA: Kako će se seliti fabrika kotlova

Za preseljenje fabrike kotlova sa beogradske Karaburme u Obrenovac, nemačka konsultantska kuća TMG iz Štutgarta, zajedno sa stručnjacima Rudnap Grupe Minel Kotlogradnje, uradila je plan koji sadrži svaki detalj i svaki momenat selidbe. Ovaj projekat čini preko 18.000 sekvenciranih pojedinačnih aktivnosti a Vučko Vuković, generalni direktor, uveren je u uspeh poduhvata

Vučko Vuković

Za četiri godine od privatizacije Minel Kotlogradnje, novi vlasnik Rudnap Group je uspeo da reorganizuje fabriku, da investira oko deset miliona evra, da završi nekoliko velikih poslova u Srbiji, da započne izvoz, da ugovori nove poslove. Ali, paralelno sa svim tim tekućim poslovima, u punom jeku su pripreme da se ova fabrika, podignuta pre gotovo šest decenija na ulazu u beogradsku Karaburmu (1952. godine), preseli na novu lokaciju u Obrenovcu. O tome šta sve podrazumeva tako ozbiljan zahvat kao što je preseljenje fabrike koja proizvodi kotlove za industriju, Vučko Vuković, generalni direktor Rudnap Group Minel Kotlogradnja (RGMK), za Magazin Biznis kaže da je reč o poduhvatu koji se temeljno planira u svakom detalju:

– Renomirana nemačka konsultantska kuća TMG iz Štutgarta koja je za RGMK uradila studiju razvoja za narednih deset godina (2008-2018) uradila je plan preseljenja. Ovaj projekat čini preko 18.000 sekvenciranih pojedinačnih aktivnosti. Naša prednost je što su na izradi plana preseljenja učestvovali naši ljudi čime smo u velikoj meri obezbedili uspešan transfer znanja i iskustva.

Preseljenje proizvodnih pogona je sastavni deo naše strategije razvoja kojom se planira povećanje proizvodnje u narednih deset godina. Preseljenje je, istovremeno, jedan od najvećih izazova u kompanijskoj strategiji razvoja jer je to složen proces koji zahteva usklađivanje operacija demontaže, remonta i transporta. Na prostorima bivše Jugoslavije u poslednjih 20 godina nije realizovan sličan projekat. Sve to naše planove čini još izazovnijim.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: