BORISLAV RADOSAVLJEVIĆ, OMV SRBIJA: Spremni smo za slobodan uvoz od 1. januara

Režim slobodnog uvoza naftinih derivata značiće veću mogućnost izbora za naše potrošače. Mi ćemo ponuditi nove vrste goriva kojih sada nema na srpskom tržištu. Inače, uprkos ekonomskoj krizi, stepen motorizacije i kupovna moć građana u Srbiji je premašila naša očekivanja

Borislav Radosavljević

Uvoz naftinih derivata na tržište Srbije biće slobodan za tri meseca, već od 1. januara iduće godine. Kao što se očekuje, to bi trebalo da poveća konkurentnost na tržištu, da poboljša kvalitet goriva a možda i da snizi cene. Šta će slobodan uvoz naftinih derivata značiti za kompaniju OMV Srbija? Koliko će se ponuda poboljšati?

Borislav Radosavljević, generalni direktor OMV-a za Srbiju, kaže za Magazin Biznis da je ova austrijska kompanija u potpunosti spremna da prihvati režim slobodnog uvoza naftinih derivata.

– Za nas kao kompaniju to prvenstveno znači da ćemo moći da ponudimo nove vrste goriva kojih sada nema u ponudi na našem tržištu. Režim slobodnog uvoza će značiti mnogo veću mogućnost izbora za naše potrošače. Kvalitet goriva u prodaji na OMV benzinskim stanicama biće u skladu sa visokim OMV-ovim standardima kvaliteta – kaže Radosavljević i podseća da se cena goriva sastoji od više komponenti kao što su proizvođačka cena, akcize, dažbine, porezi, troškovi transporta i ostali troškovi.

– Cene na OMV benzinskim stanicama se menjaju u skladu sa kretanjima različitih komponenti – kaže Borislav Radosavljević koji u intervjuu za Magazin Biznis govori o poslovanju kompanije OMV koja je u Srbiju stigla pre devet godina, kao jedna od prvih grinfild investicija.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: