MESEČNI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Horoskop za septembar – oktobar 2010.

Ovan

U skladu sa svojim profesionalnim afinitetima često se nalazite u centru glavnih poslovnih dešavanja. Sačuvajte prisebnost duha i promišljenost, kako biste pravilno odgovorili na različite dileme na poslovnoj sceni ili u susretu sa saradnicima. Većinu poslovnih ciljeva možete da ostvarite zahvaljujući dobroj proceni. Proširite svoje kontakte u različitim pravcima.

Bik

Budući da ste osoba koja vodi računa i o materijalnim interesima, teško možete da se pomirite sa situacijom kada neko ograničava vaše poslovne zahteve ili potrebu za širom afirmacijom. Uložite svoj maksimum, kako biste ostvarili ciljeve i bolju poziciju među saradnicima. Krajem septembra očekuju vas značajna poboljšanja u finansijskom smislu i nagrada za ukupno zalaganje.

Blizanci

Nalazite se u sjajnoj prilici da ostvarite niz korisnih ciljeva ili da prihvatite saradnju sa jednom uticajnom osobom. Delujete odlučno i preduzimljivo, stalo vam je da ubrzanim metodama ostvarite poslovni, društveni ili javni uspeh. Nema potrebe da oklevate pred novim profesionalnim izazovima, ali uz obaveznu konsultaciju sa pouzdanim saradnicima.

Rak

Delujete vrlo energično u pravom momentu i umete da nametnete svoje stavove pred uticajnim saradnicima. Često preuzimate aktivnu ulogu prilikom donošenja važnih odluka o prioritetnim ciljevima ili u vezi sa finasijskim investicijama. Potrudite se da završite sve veće obaveze, nemojte dozvoliti da vas neko usporava. Do izražaja dolazi vaš praktičan duh ili sposobnost efikasnog delovanja.

Lav

Delujete vrlo energično u svojim namerama, ali ne možete istovremeno da se angažujete na paralelnim stranama u poslu. Smetaju vam različiti vidovi taktiziranja, kada vas okolina usporava u poslu ili kada neko od saradnika nije spreman da nagradi vaš trud i zalaganje. Ipak, pred vama je faza kreativnog uspona. Predstoje vam uspešni rezulatati u poslovima koji podrazumevaju određeni stepen rizika.

Devica

Stalo vam je da unapredite svoju poziciju među saradnicima. Delujete aktivno na različitim stranama i prihvatate nove poslovne izazove. Naučite da podvučete jasnu crtu i da se pravilno zaštitite od različitih neprijatnosti koje narušavaju vaš poslovni i društveni status. Očekuje vas profesionalna satisfakcija i neki oblik javnog priznanja ili napredovanja na poslovnoj lestvici.

Vaga

Delujete zabrinuto zbog svog poslovnog statusa i ne želite da se pomirite sa poznatim standaradima koji vladaju u vašoj okolini. Tražite efikasniji način delovanja da unapredite svoju poslovnu poziciju. Uspešne formule treba ponavljati u različitim situacijama, kao dodatnu garanciju za poslovni ili novčani dobitak. Eksperimente možete primenjivati samo u proverenim situacijama.

Škorpija

Osećate kreativnu energiju i stalo vam je da poboljšate svoj poslovni status ili položaj. Uz dobru volju neophodno vam je dosta znanja ili mudrosti, kako biste ostvarili svoje profesionalne ciljeve. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju neka sporedna dešavanja, važno je da ste spremni na različite vidove promena ili na mogućnosti usavršavanja.

Strelac

Vaši optimistički stavovi ulivaju veliku nadu u zajednički ili partnerski uspeh. Imate sjajnu priliku za ubrzanim poslovnim napredovanjem i za novom afirmacijom. Nakon velikog zalaganja uslediće adekvatna nagrada. Krajem septembra, naglašeni su i različiti susreti ili kontakti sa inostranstvom. Pratiće vas “faktor sreće”, ali pokažite da imate dobru volju i pravi smisao za kreiranje dugoročnijeg uspeha.

Jarac

Stalo Vam je da unapredite svoju karijeru, ali poslovna dinamika nameće i nove probleme u odnosu sa saradnicima. Strategija koju spovodite na kraju donosi pozitivne rezultate, naročito u finansijskom smislu ili u pravcu ličnog usavršavanja. Nema potrebe da zaoštravate odnos sa određenim saradnicima ili da ulazite u rivalske odnose. Vreme će pokazati da imate bolja poslovna rešenja, kao i efikasan način u sprovođenju zajedničkih interesa.

Vodolija

Ukoliko ste pravilno shvatili svoju ulogu i osnovna pravila u poslovnoj saradnji, budite korektni i pridržavajte se ustaljenih profesionalnih normi. Važno je da se pravilno informišete i pripremite na različite varijante profesionalnog nastupa. Želite da unapredite svoj poslovni položaj i težite ka novom ličnom usavršavanju, ali poslovno-finansijske prilike vam nisu naklonjene. Pomoći će vam vaša sposobnost dobrog zapažanja i veština brzog prilagođavanja.

Ribe

Stalo vam je da ostvarite korisne ciljeve i tražite tim saradnika sa sličnim idejama. Angažovanost na različitim stranama ostavlja dobar utisak, ali samo do određene granice. Pažljivo razmišljate o novim ponudama i važnim odlukama u svojoj karijeri. Oslonite se na “zdravu logiku” i na podršku koju dobijate od proverenih saradnika. Prihvate ponudu koja podrazumeva prošireno partnerstvo i zajednička ulaganja.

 

Podelite ovaj tekst: