ЗДРАВА ХРАНА СА ПАДИНА ОВЧАРА: Сир и кајмак преко интернета

Чачанка Марија Словић прави сир и кајмак, без било каквих хемијских додатака, који се продају посредством друштвених мрежа и у београдској продавници „Домаћини”

Породица Словић: Марија, Иван, Вукан, Алекса и Ема

Наше муштерије се насмеју на домишљат назив „кобасице од чистог меса”, али им први залогај јасно открива зашто смо нагласили реч месо, говори за Економетар млада предузетница из Чачка Марија Словић која у родном граду, заједно са братом Марком, поседује продавницу „Месара ММ” наслеђену од родитеља. Она се сад реновира, а у Београду су у октобру прошле године отворили продавницу белог мрса (кајмак и сир) чији је назив „Домаћини”.

Марија је дипломирала на Пољопривредном факултету у Београду прехрамбену технологију а то је одабрала имајући у виду имање од десет хектара на Овчару које поседују њени родитељи. На том земљишту гаје се житарице, али се однедавно у најсавременијим условима припремају млечни производи – сир и кајмак. Млеко се добија од десет крава и откупом од суседних домаћинстава. Марија је управо тако замишљала да постане предузетница када је напустила радно место прехрамбеног технолога у ПKБ. Месечно се на њиховом имању на Овчару произведе 2.000 килограма младог сира и 300 килограма кајмака. Млечни производи се продају посредством интернета – власница испоручује робу на адресе поручилаца. Сир и кајмак се такође продају и у београдској продавници.

– Што се тиче оне моје реченице о „кобасицама од чистог меса”, ми у чачанској месари заиста продајемо вероватно јединствене кобасице од чистог меса које за нас производи, ручно, један млади суграђанин кога смо открили на „Бир фесту” у Београду. Од тада ове кобасице су незаобилазни артикал нашег асортимана и у нашој београдској продавници „Домаћини”.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА НАМЕНИЛА 80 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ИЗВОЗНИКЕ: Пoдршкa зa нaступ нa сajмoвимa
  • ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ ТРАГ ФОНДАЦИЈЕ: СРБИЈА НАЈВИШЕ ИЗДВАЈА ЗА ОПШТЕ ДОБРО У РЕГИОНУ: Прошле године за филантропију прикупљено 21,2 милиона евра
  • ПКС ПОВЕЗУЈЕ ДОМАЋУ ПРИВРЕДУ СА ВЕЛИКИМ МЕЂУНАРОДНИМ СИСТЕМИМА: Текниа КГ – први добављач Ебершпехера из Србије
  • ИГOР MAЏAРEВИЋ, EКOНOMСКИ СAВETНИК У AMБAСAДИ ФИНСКE У СРБИJИ: Компаније из Финске заинтересоване за производњу машина у Србији
  • СAJAM TEХНИКE И TEХНИЧКИХ ДOСTИГНУЋA, ОД 15. ДО 19. MAJА: Teмпo будућнoсти
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (4): Од личног представљања до саветовања купаца
  • Следећи број Економетра излази 2. маја 2017.
Podelite ovaj tekst: