Из региона: Атлантик група спаја уметност широм региона

Сарајево филм фестивал и Атлантик група успели су у томе да највећи филмски фестивал у овом делу Европе изађе из оквира свог града и одржи се у Београду, Ријеци, Новом Саду и Љубљани.

atlantik-grupa-spaja-umetnostТако су јединствену филмску причу и атмосферу највећег филмског фестивала пренели у земље региона, на радост свих љубитеља креативности и доброг филма.

Овим својеврсним медијским експериментом, симултаном пројекцијом филма „ e Music of Strangers: Yo-Yo Ma i Silk Road Ensemble“ у режији оскаровца Моргана Невила, који је одржан први пут 17. августа ове године, Атлантик је желео да регионалној публици пренесе идеју да је креативност универзални језик споразумевања који повезује исток и запад, моје и твоје, близу и далеко.
Публику је пред почетак пројекције поздравио познати сарајевски глумац Енис Бешлагић који је својом најавом пренео непоновљиви дух града на Миљацки, а посетиоци у сва четири града могли су, путем нових технологија и социјалних мрежа, да се чекирају као да се налазе на Сарајево филм фестивалу и поделе своје утиске јер – СВИ СМО МИ ИЗ ИСТОГ ФИЛМА!

То је потврдила и публика готово идентичним реакцијама и у Новом Саду испред Спенса, и у амфитеатру Топчидерска ноћ у Београду, и у Ријеци у отвореном рјечком кину – Арт кина, и на отвореном простору Кинодвора у Љубљани. Пут свиле постао је пут који пријатељи и колеге заједнички пролазе и све је било слично, нарочито емоција која остаје након филма, јер све наше приче различитих боја, део су неке шире приче коју режира живот у један велики глобални филм.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Фијат и даље највећи извозник у Србији
  • Раст тржишта финансијског лизинга
  • Апатинска пивара донирала 26 алкометара
  • „Нова енергија“ у новом погледу на свет
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ: РЕГИОНАЛНЕ ПОСЕТЕ ПРЕДСЕДНИКА ПКС МАРКА ЧАДЕЖА
  • РИЧАРД ТЕМПЛАР: Потребне су три године да постанете профитабилни
  • Следећи број Економетра излази 4. октобра 2016.
Podelite ovaj tekst: