Бољи услови у Години предузетништва

На скупу „Економско оснаживање жена у Републици Србији“ који је организовала Регионална привредна комора Ваљево, још једном указано да би боља законска решења у области микрофинансирања решила проблеме многих предузетница

Са отварања конференције о женском предузетништву у Ваљеву

Са отварања конференције о женском предузетништву у Ваљеву

У Години предузетништва женском предузетништву је посвећена посебна пажња кроз одређене програме, али су предузетницама остали многи проблеми са којима се свакодневно боре. У првом реду, потребни су повољнији кредити за микрофинансирање, поједностављене процедуре за добијање кредита и мањи парафискални намети. Иако предузетнице знају добро да искористе своје шансе за бизнис и посвећене су свом послу, лакши пут до инвестиционих кредита значајно би утицао на проширење и развој приватног бизниса. То је порука коју су упутиле предузетнице представницима Владе Републике Србије, са конференције „Економско оснаживање жена у Републици Србији“ одржане у Ваљеву 26. августа.

Са своје стране, представници Владе РС су подсетили да је у стратешким документима већ посвећена посебна пажња унапређењу женског предузетништва и да су предвиђене подстицајне мере и програми. Зато се о актуелној ситуацији у овој области и конкретним проблемима водио конструктиван разговор на скупу који је организовала Регионална привредна комора Ваљево. Конференцији су присуствовале предузетнице, чланице Удружења пословних жена Србије, представници Владе Републике Србије, Привредне коморе Србије и града Ваљева.

Учеснице је поздравио и градоначелник града Ваљева др Слободан Гвозденовић који је изразио задовољство што је у Ваљеву организована ова конференција. „Ово је веома значајна тема, мада предузетништво не би требало делити на женско и мушко, јер сматрам да су жене у многим областима подједнако способне као и мушкарци, а можемо слободно рећи чак и способније од њих.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Фијат и даље највећи извозник у Србији
  • Раст тржишта финансијског лизинга
  • Апатинска пивара донирала 26 алкометара
  • „Нова енергија“ у новом погледу на свет
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ: РЕГИОНАЛНЕ ПОСЕТЕ ПРЕДСЕДНИКА ПКС МАРКА ЧАДЕЖА
  • РИЧАРД ТЕМПЛАР: Потребне су три године да постанете профитабилни
  • Следећи број Економетра излази 4. октобра 2016.
Podelite ovaj tekst: