Мали бизнис: Како су настале „воћне ролнице”

Директорка Креативно-едукативног центра у Београду, Маргарета Кецман, основала социјално предузеће „Гарденика”. Јединствене „воћне ролнице” производи 160 младих са оштећењем у интелектуалном развоју

Маргарета Кецман

Маргарета Кецман

Невероватни су животни путеви свакога од нас. Маргарета Кецман, професионална балетска играчица, није могла ни да наслути да ће после кратког радног балетског стажа постати један од најамбициознијих посвећеника младим особама са интелектуалним тешкоћама у развоју. Данас је Маргарета Кецман директорка Креативно-едукативног центра (КЕЦ) који је смештен у лепо уређеним просторијама у улици Краљевића Марка 4, на Зеленом венцу у Београду.

– Пензију сам стекла са само 40 година живота, била сам млада и пуна енергије и почела да радим нешто што најбоље знам: да учим децу да плешу. Ту су навраћали и родитељи деце која су имала тешкоће са интелектуалним развојем, па је било природно да и њих укључим у часове плеса и наше друге активности. Не могу да вам опишем колико су се та деца радовала нашем заједничком дружењу и забави – истиче за Економетар Маргарета Кецман и додаје:

– Све сам то радила у једној малој просторији, безмало десет година, док нисмо добили просторије у улици Краљевића Марка које и просторно и по уређењу задовољавају наше потребе. Данас сам директорка Креативно-едукативног центра за децу са интелектуалним тешкоћама. Услуге нашег центра користи око стошездесеторо деце. Требало је много стрпљења и у савлађивању разних бирократских тешкоћа да бисмо били овде где смо сада. Све смо то успели да средимо.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Фијат и даље највећи извозник у Србији
  • Раст тржишта финансијског лизинга
  • Апатинска пивара донирала 26 алкометара
  • „Нова енергија“ у новом погледу на свет
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ: РЕГИОНАЛНЕ ПОСЕТЕ ПРЕДСЕДНИКА ПКС МАРКА ЧАДЕЖА
  • РИЧАРД ТЕМПЛАР: Потребне су три године да постанете профитабилни
  • Следећи број Економетра излази 4. октобра 2016.
Podelite ovaj tekst: