Бизнис заснован на извештају УН

На идеју да сву уштеђевину уложи у изградњу Дома за стара лица у Аранђеловцу, Небојша Петровић дошао пошто је у новинама прочитао процене стручњака Уједињених нација да ће до 2050. године први пут у историји човечанства број старих лица премашити број младих људи

dom-za-stara-licaДом за стара лица „Петровић“ у близини знаменитог парка Буковичке бање отворио је 2009. године Небојша Петровић. Он је по професији агроном, вишегодишњи шеф производње дувана у Шумадији и Поморављу, касније и успешан трговац.

– Прочитао сам у новинама да стручњаци Уједињених нација предвиђају да ће до 2050. године први пут у историји човечанства број старих лица премашити број младих људи – каже за Економетар Небојша Петровић. Код нас у Србији од 161 општине, чак за 157 може се рећи да су демографски „старе“. Зато сам одлучио да сву своју уштеђевину уложим у изградњу Дома за стара лица, као и лица са посебним потребама – истиче наш саговорник.

За изградњу дома, површине 1.140 квадратних метара, Небојша је уложио 400.000 евра, а каснија улагања премашила су пола милиона евра. Свака соба има купатило, модеран намештај, ТВ пријемник, телефон, клима уређај… Пуно цвећа, лепоте, светлости и топлине.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: