Млади у Србији желе сопствени бизнис

Приватно предузетништво перципира се као нешто ново и перспективно, посао који доноси богатство и просперитет

mladi-u-srbijiКомпанија Виза (Visa Inc.) представила је 19. септембра у прес центру Удружења новинара Србије резултате великог истраживања о предузетничком духу младих у Србији. Истраживање је спроведено у оквиру пројекта „Виза млади лидери“ које се традиционално организује уз подршку Народне банке Србије, Министарства омладине и спорта и Фонда за младе таленте.

Резултати овог истраживања су показали да већина младих у Србији верује да ће радити за послодавца, док један од пет испитаника планира да покрене сопствени посао у будућности – углавном због независности и профита који предузетништво обезбеђује. У исто време, четворо од петоро младих људи би хтело да започне сопствени посао, али су углавном обесхрабрени високим ризиком, недостатком почетног капитала и искуства, као и нестабилном економском ситуацијом у земљи.

Интересантно је да више од половине испитаника верује да може да успе као предузетник, док две трећине њих сматра да је промоција предузетничког духа један од приоритета сваког друштва.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: