BRANISLAV RADOVANOVIĆ, UNIKREDIT BANKA: Izgradnja može da počne

Svi investitori koji su već obezbedili građevinsku, odnosno lokacijsku dozvolu, ili su pri kraju tog procesa, mogu odmah da nam se obrate sa zahtevom za kredit za projektno finansiranje u okviru ovog programa

Branislav Radovanović

Unikredit banka u Srbiji se nedavno uključila u program Vlade Srbije za subvencionisano projektno finansiranje. Kako je najavljeno, kamata na te zajmove je oko dva odsto godišnje, a period otplate do tri godine. Banka će finansirati projekte izgradnje stambenih objekata u zavisnosti od specifičnosti i izvodljivosti projekta. U razgovoru sa Branislavom Radovanovićem, zamenikom predsednika Izvršnog odbora Unikredit banke i direktorom sektora za korporativno, investiciono i privatno bankarstvo, saznajemo da su velika očekivanja Unikredit banke od ovog projekta i da već ima interesovanja klijenata.

– Unikredit banka je jedna od prvih banaka koja je potpisala ugovor sa nadležnim ministarstvom za učešće u programu subvencionisanog projektnog finansiranja Vlade Srbije. S obzirom na naše aktivno učešće u pripremi ovog projekta imamo velika očekivanja kada je u pitanju njegova realizacija. Ovim programom se obezbeđuje finansiranje stambene izgradnje po povoljnim uslovima kako za investitora, građevinsko preduzeće, tako i za krajnje kupce stanova. Cene stanova po kvadratnom metru su limitirane u definisanim stambenim zonama i to na nivoima koji bi trebalo da budu pristupačni kupcima, te očekujemo veliko interesovanje građana za kupovinu novoizgrađenih stanova u okviru ovog programa. Sa druge strane, ovim programom se investitorima i građevinskim preduzećima omogućava pristup kreditima za projektno finansiranje po veoma povoljnim uslovima što će, zajedno sa povećanim interesovanjem za kupovinu stanova, sigurno uticati na povećanje aktivnosti građevinske industrije – kaže Radovanović.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: