TV SLIKE I PRILIKE: Moja leva cipela

Zar je stvarno važno ko pere sudove na „Farmi“ i kako je opštenarodna ljubimica Seka jednom na koncert ponela dve leve cipele u „Mojoj desnoj ruci“. Ruše se moralni i društveni postulati, ali pada i kupovna moć građana, prema poslednjim statističkim pokazateljima, za deset odsto. Padaju prihodi od PDV-a, pa su predstavnici države prinuđeni da idu okolo i uzimaju kredite

Piše: Branislava Džunov

U igranoj seriji „Šeherezada“ na TV Foks, stari Burhan, nezadovoljan sinovljevim poslovnim potezima i ponašanjem, citira staru tursku skasku: pitali mečku zašto ima debeo vrat. A ona je odgovorila: „Zato što sve moram da uradim sama“. Tako i on, mnogo toga mora sam sebi da navali na pleća da bi sačuvao trgovački ugled i porodično bogatstvo.

Nije li lakše podeliti poslovne muke? Da li ste razmišljali o tome kako bi vam dobrodošla ispomoć. Neko mlađi, pametan i okretan da izvršava ono što pomislite, a čak i ne izgovorite. Neko bolji od korektne sekretarice. Neko ko bi bio vaša desna ruka. I više od toga. Ko bi brinuo da vas ne žulja leva cipela.

E, pa da ste Seka Aleksić mogli biste da raspišete i TV konkurs za asistent(kinju) sa hiljadu ruku, natprosečnom inteligencijom i – sluhom za estradu, kao u rijaliti programu „Moja desna ruka“. Da se ne lažemo, rejting to potvrđuje, gledali ste kako folk kraljica sa pank frizurom igra svoju malu ulogu biznis dame. Jer, estrada je biznis, posluje se po strogim pravilima, zna se ko koliko vredi i ko je koliko plaćen. Seki je pored „neseserdžije“ (u estradnom žargonu, pratilac koji nosi torbicu sa šminkom) potreban i neko ko će voditi brigu o njenim veštačkim noktima, garderobi, cipelama, kučićima, fanovima. Sve su to ozbiljne i zahtevne obaveze koje pevačici zadaju ozbiljnu sekiraciju, kako je Olja Bećković definisala najjači utisak nedelje u jednoj od svojih aprilskih emisija na TV B92.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: