ДЕЛТА ХОЛДИНГ: Делта покреће регионалну платформу за онлајн трговину

ПРИХОД ПРЕ ОПОРЕЗИВАЊА ДЕЛТА ХОЛДИНГА ПОВЕЋАН 7,5 ОДСТО У 2020.

Мирослав Мишковић са сарадницима на конференцији за медије

Године 2021. Делта холдинг, једна од водећих српских компанија, обележава три деценије пословања и најављује улагања од 500 милиона евра, претежно у области некретнина. Међутим, највећа новост је улазак Делте у нови бизнис – онлајн трговину, саопштено је на годишњој конференцији за медије 28. јануара. Реч је о e-commerce платформи Ананас, која ће стартовати већ у првој половини ове године, имаће велики асортиман робе, сарађиваће са највећим добављачима, а за успостављање најбољег корисничког искуства ангажовани су и инострани експерти. Инвестиција у Ананас у наредних пет година износиће 100 милиона евра.

„Уверени смо да стварамо регионалног џина у онлајн трговини. Ананас ће корисницима понудити нешто на шта нису навикли у домаћој трговини, а што имају само највећи глобални трговци попут Амазона или АлиЕкспреса. Покрићемо тржиште Србије, али ћемо потом бити присутни и на тржиштима бивше Југославије, плус Албанија“, рекла је Марија Десивојевић Цветковић, потпредседник Делте за стратегију и развој.

У 2020. години чланице Делта холдинга пословале су успешно и оствариле приход пре опорезивања (ЕБИТДА) од 46,5 милиона евра, што је 7,5 одсто више него годину дана раније. У прошлој години укупни приходи холдинга износили су 511,2 милиона (2,2 одсто мање него у 2019. години).

Истичући да су највећа вредност компаније људи, Мирослав Мишковић, оснивач и председник компаније, нагласио је да тајну успеха Делте чине запослени који су остварили велике успехе и пословне рекорде у претходним годинама. Он је подсетио да је за три деценије компанија од продаје бизниса остварила приход од 2,5 милијарде евра и тај новац је реинвестирала у Србији и земљама региона. Од 2000. године до сада Делта је у буџет Србије уплатила три милијарде евра пореза и доприноса, док је у друштвену одговорност уложено 39 милиона евра (од оснивања Делта Фондације 2007. године). За три деценије рада, укупни приходи ове компаније достигли су 24 милијарде евра.


У овом броју још и …

  • НАЈНОВИЈИ ПОДАЦИ АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ: У 2020. години избрисана 22.052 предузетника и 7.982 привредна друштва
  • ПРЕЛАЗАК НА ЗЕЛЕНУ ЕКОНОМИЈУ, НОВИ ПРОСТОР ЗА ВЕЛИКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: На сметлиштима заврши 100 милиона евра вредних сировина
  • У ТОКУ ЈЕ КОНКУРС ЗА ВИРТУС НАГРАДУ – ПРИЈАВЕ ДО 25. ФЕБРУАРА: Подржавамо и награђујемо оне који раде за опште добро
  • У БЕОГРАДСКОМ МУЗЕЈУ НАУКЕ И ТЕХНИКЕ ИЗЛОЖБА ДО 1. МАРТА: Мистерија Брашовановог павиљона
  • Следећи број Економетра излази 9. марта 2021.
Podelite ovaj tekst: