Делта заступа BMW

Делта моторс ће у пословање и изградњу новог, модерног BMW ауто-центра и ексклузивног простора уложити око 10 милиона евра

delta-zastupa-bmw2BMW група ће од 1. јануара наредне године своје аутомобиле у Србији пласирати преко Делта холдинга, као генералног дистрибутера ове престижне аутомобилске марке. Наиме, поред генералног заступништва за аутомобиле „Фијата“ и јапанске „Хонде“, Делта холдинг ће својим новим огранком Делта моторс преузети и продају чувеног немачког произвођача BMW. Предуговор о преузимању заступништва већ је потписан, што је саопштено на свечаности која је тим поводом одржана 10. октобра у Делта холдингу, у присуству бројних гостију – од представника владе до водећих пословних људи српских компанија. Како је нагласила Ивана Веселиновић, потпредседница Делта холдинга и генерални директор Делта М, од сада почиње велики посао за позиционирање BMW бренда као лидера на тржиштима Србије и Црне Горе. До сада је на српском тржишту продавано око 240 аутомобила BMW марке, а циљ је да се тај број наредне године удвостручи, што је само почетак офанзивног наступа.

„Српска економија се убрзано развијала прошлих година“, истакао је Рудолф Волиш, генерални директор BMW за централну и источну Европу. „Зато верујемо да ће ускоро достићи ниво развоја Хрватске и Словеније. Циљ BMW групације је много већа присутност наших брендова на српском тржишту како би се до 2009. године преузела лидерска позиција у продаји аутомобила више класе“, рекао је Волиш.

Делта моторс планира да у пословање и изградњу новог, модерног BMW ауто-центра и ексклузивног простора у граду уложи око 10 милиона евра. Луксузни салон аутомобила налазиће се у центру Београда, на Цветном тргу (уместо досадашњег Це маркета), док ће савремени ауто-центар, пројектован по строгим BMW стандардима, бити изграђен на Чукаричкој падини, на површини од око 5.000 квадратних метара.

На свечаности која је приређена испред зграде Делта холдинга, представљено је 11 модела баварског произвођача од „118 д“, преко луксузног „760 ли“ до спортског „М5“. Главна атракција, ипак, био је „ролс ројс фантом“ – црне боје. Не зна се да ли је импресивнији изглед споља или унутра, јер је овај луксузни аутомобил опремљен свим садржајима за уживање – од плазма екрана и DVD плејера до мини-бара.

„Фантом“ је, иначе, лансиран на тржиште 2003. године и до сада је продато око 800 „примерака“ у 40 земаља. Иако је тешко открити његову праву цену, познаваоци процењују да кошта „комад“ око 400.000 евра…

Podelite ovaj tekst: