DRAGAN ĐORĐEVIĆ, SKILLS TRAINING CENTAR: Da li pripadate kompaniji

Najbitnije stvari u oblasti ljudskih resursa trenutno su talent menadžment – kako da okupite što kvalitetnije ljude, i performans menadžment – kako da od njih izvučete maksimum. Javlja se i novi trening – rezilijentnost, odnosno sposobnost da nakon pada ustanete i sledeći put budete još bolji

Dragan Đorđević

Dragan Đorđević

Oblast ljudskih resursa ili HR (Human Resources) se u Srbiji danas razvija, što je dobro i to se vidi iz istraživanja predstavljenog na našoj konferenciji „HRevolution!“. Struka ide svojim, sve krupnijim, koracima i jedini je nedostatak to što smo mi, u našoj zemlji, relativno skoro počeli ozbiljno da se bavimo HR-om, pre nekih desetak godina. Pre toga smo imali samo pojedinačne slučajeve, ali sada idemo sve brže, a zahvaljujući multinacionalnim kompanijama mnoge stvari koje postoje u svetu stigle su i kod nas, tako da smo vrlo zadovoljni. Naravno, to je proces i ne možemo ništa da rešimo danas za sutra, jer nisu ni sve kompanije jednake, niti imaju iste potrebe i iste budžete.

Ovako Dragan Đorđević, direktor prve srpske HR kompanije Skills Training Centar i jedan od osnivača i koordinator HR Pro Cluba, opisuje situaciju u srpskom HR-u danas. On se još od 1996. godine bavi ljudskim resursima i radi na unapređenju struke, pre svega putem edukacije. Kroz njegove treninge prošlo je više od 12.000 ljudi, a na konferenciji koju je HR Pro Club organizovao 19. februara u Beogradu pod nazivom „HRevolution!“, govorio je o „Putu uspeha do posla“.

U razgovoru za Magazin Biznis on kaže da je u početku Skills bio jedina HR kuća u Srbiji, ali je do 2008. već bilo oko 80 agencija slične delatnosti. Danas ih ima 320 što samo govori o tome gde se trenutno nalazi oblast ljudskih resursa.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

 • JUBILARNI MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA (SEEBBE): Gradite po vašoj meri
 • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
 • GENERACIJSKA TRANZICIJA U PORODIČNOM BIZNISU: Porodične firme – stub razvoja ekonomije
 • KO ZASLUŽUJE MBA STIPENDIJU COTRUGLI BUSINESS SCHOOL: Stipendije za najtalentovanije menadžere
 • MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA 58. PUT: Korak u budućnost
 • KONFERENCIJA O HRANI “DODATI VREDNOST PROIZVODIMA”: Najbolje prakse u proizvodnji zdrave hrane
 • ODRŽANA VII REDOVNA SKUPŠTINA ČLANOVA SAM: Najbolja platforma za poslovno povezivanje
 • ZA PRVIH 20 MESECI PROJEKTA ICT HUB, SREDSTVA OBEZBEDILI ORION TELEKOM I DNA COMMUNICATIONS, DOK JE GLAVNI DONATOR USAID: Podrška mladim IT preduzetnicima
 • KONFERENCIJA IZ OBLASTI LJUDSKIH RESURSA: Budućnost HR-a – danas
 • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (5): Poslovni prijatelj i prijatelj sa posla nije isto
 • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. aprila 2014.
Podelite ovaj tekst: