DRAGOLJUB VUKADINOVIĆ: Moramo da naučimo da živimo i radimo uz ograničenja

Tržišna vrednost akcija Metalca je pala za 25 odsto, pojavili su se gubici u poslovanju i Vukadinović je odlučio da ostane još četiri godine, iako je još ranije planirao da se povuče. Jer, sada bi se njegov odlazak, u vreme najveće krize, mogao tumačiti kao da zna da će biti nešto loše. O tome šta je donela pandemija i zašto je neophodno da se promenama svi prilagođavaju, govorio je za kompanijski list Metalac

Dragoljub Vukadinović

Korona je definitivno promenila mnoge paradigme. Nisam siguran da će se to završiti ni sa ovim prvim, ni drugim talasom, niti da u narednih desetak godina neće biti još nekih četiri-pet novih korona. Ali, isto tako smatram da nam je ovo bio nauk da svet mora da živi i uz takva ograničenja… a na nama je da nađemo put do potrošača, čak i u situacijama kad oni ne mogu da dođu do nas.

Ovo je deo iz intervjua koji je Dragoljub Vukadinović dao za kompanijski list Metalac krajem juna, posle Skupštine akcionara koja je održana 26. juna u Gornjem Milanovcu, na kojoj su izvršene kadrovske promene u menadžmentu i organima upravljanja kompanije. U tom intervjuu Vukadinović je govorio o problemima sa kojima se kompanija susrela tokom pandemije, u proleće ove godine, zbog čega je Metalac zabeležio gubitke, a vrednost akcija na Beogradskoj berzi opala za jednu četvrtinu. Magazin Biznis prenosi izvode iz intervjua, uz saglasnost kolega iz sektora za komunikacije Metalca.

Dragoljub Vukadinović je naveo da je još prošle godine planirao da se povuče ove 2020. godine, posle višedecenijskog uspešnog rada, međutim, dogodila se korona i problemi u poslovanju:

– Tržišna vrednost akcija Metalca je pala za 25 odsto, kao i svuda u svetu, i najedanput se pojavio pritisak da moram da ostanem i dalje, te da se moj odlazak u vreme najveće krize, može tumačiti kao da znam da će biti nešto loše, pa idem. Odgovornost da sprečim te spekulacije i da, ipak, napravim određene promene i u ovakvoj situaciji kada je jasno da ništa više ne može biti kao što je nekad bilo – prelomilo me je da ostanem još četiri godine na čelu kompanije. Taj posao ću raditi volonterski, ali naravno, moj rad će biti maksimalno profesionalan i neću dozvoliti nikakvu dalju eroziju, objasnio je Vukadinović.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • JELENA GALIĆ, PREDSEDNICA IZVRŠNOG ODBORA AIK BANKE: Digitalni servisi su velika prednost u uslovima pandemije
  • PRERADA NAFTE U 21. VEKU: Kako domaća rafinerija uspeva da drži korak sa evropskim
  • JELENA RISTIĆ, DIREKTORKA ZA TRŽIŠTA SRBIJE, CRNE GORE I BIH U KOMPANIJI MASTERCARD: Dolazak Apple Pay-a važan za rast bezgotovinskih plaćanja u Srbiji
  • SAŠA LEKOVIĆ, IZVRŠNI DIREKTOR TEHNIKE TELENORA: Telenor mreža među Top 30 najboljih na svetu
  • BIZNIS FORUM: LETNJI VIVALDI FORUM MOKROGORSKE ŠKOLE MENADŽMENTA
  • BIZNIS DODATAK: ANKETA MAGAZINA BIZNIS O ZNAČAJU BRENDA:
  • CONTINENTAL U SRBIJI NAJAVLJUJE NOVU INVESTICIJU: Do kraja ove godine u Novom Sadu savremena fabrika
  • FIRMA “RISH SHOES” IZ TOPOLE – KANDIDAT ZA ŽIG “ČUVARKUĆA”: Od „oficirki“ do izvoza modne obuće
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2020.
Podelite ovaj tekst: