ЕКОНОМСКА САРАДЊА ПРЕДУЗЕТНИЦА СРБИЈЕ И НЕМАЧКЕ

Удружења пословних жена Србије и Франкфурта кроз заједнички пројекат „Предузетнице предузетницама” успостављају сарадњу и означавају почетак пројекта и коришћења јединственог wеб портала који ће омогућити приступ женским предузећима из свих области, а у чију је изворну верзију већ укључено 1.500 немачких фирми

saradnjaКонференцијом „Успостављање међународне женске пословне мреже кроз сарадњу удружења предузетница Србије и Немачке”, која је одржана 27. октобра у Београду, озваничен је почетак заједничког пројекта „Предузетнице предузетницама” између пословних жена Србије и Немачке. Раније започета сарадња Удружења пословних жена Србије и Џамп (Jumpp) – Удружења предузетница Франкфурта, резултирала је на овој конференцији представљањем јединственог wеб портала по немачкој лиценци, значајне и драгоцене помоћи нашим предузетницама. Портал ће им омогућити приступ женским предузећима из свих области, а у његову изворну верзију већ је укључено 1.500 немачких фирми.

Како је у Београду изјавила Кристиане Стап-Остерод, директорка Удружења предузетница Франкфурта и председница Jumpp програма, Србија је прва страна земља која се прикључила овом пројекту и он ће на пролеће, када буде промовисан у пет градова Србије, омогућити нашим предузећима да успоставе пословне контакте са немачким фирмама, али ће процес бити и двосмеран. Госпођа Стап-Остерод је, такође, рекла да је заједнички рад на пројекту још један корак ближе дијалогу Србије и ЕУ и сасвим сигурна одскочна даска за замах женског предузетништва у Србији.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: