МАЛИ БИЗНИС АРАНЂЕЛОВАЧКЕ ПОРОДИЦЕ ВУЛЕТА

За само 13 година породица Слободана Вулете преданим радом створила најуспешнију штампарију у Шумадији. Ове године раст производње 30 одсто. Производе највише пласирају на тржиште Београда и Аранђеловца а етикете извозе и у Аустрију и Црну Гору

stamparСлободан Вулета, графичар, са супругом Марином, економистом, покренуо је породични бизнис кризне 1994. године. Тада су им синови Петар и Ђорђе похађали основну школу. Отворили су продавницу прехране поред породичне куће у аранђеловачком насељу „Ламеле“.

После трогодишњег успешног рада, основали су штампарију „Ђурђевдан“. За ту велику инвестицију подигли су кредит од једне угледне фирме из Немачке, са роком отплате од пет година. Посао је одлично кренуо, а како и не би, јер је Слободан имао велику жељу за учење и напредовање у друштвеној штампарији „Напредак“, где је стекао богато искуство од 25 година, колико је радио у том предузећу.

Када је 2008. године Слободан отишао у пензију, штампарију је преузео његов двадесетдвогодишњи син Ђорђе, графички дизајнер. Годину и по старији брат Петар наставио је успешан рад у продавници прехрамбене и друге робе.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: