„Симпова“ лабораторија идеја

Студенти Шумарског факултета и Факултета примењених уметности у производним погонима врањске компаније, своје знање и идеје претворили у производе

simpoУ својој робној кући у Београду, врањски „Симпо“ је недавно отворио традиционалну 23. кућну изложбу под називом „Лабораторија идеја“. На простору од четири хиљаде квадрата представљена је најновија колекција намештаја за 2011. годину.

Новина у односу на све претходне кућне изложбе јесте што је „Симпо“, верујући у младе српске таленте, одлучио да њихове идеје претвори у производе. С обзиром на то да су дизајн и идеје, поред традиционалног квалитета, „Симпове“ препознатљиве вредности, овогодишња нова колекција састоји се од три сегмента. „Српски дизајн“ чине модели студената Шумарског факултета и Факултета примењених уметности у Београду, одабрани кроз сарадњу „Симпа“ и фестивала „Миксер“. Прототипови, који су процењени као перспективни у погледу комерцијалне вредности, уврштени су у серијску производњу и портфолио, уз намештај који потписује Бранко Николић и студио „Антипод“, и „Симпов“ креативни тим. Овај део колекције за 2011. годину представља прву конкретну сарадњу младих српских дизајнера и домаћег произвођача намештаја.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: