ФИТНЕС И РЕСТОРАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ: Кад спортисти постану угоститељи

Радећи као персонални тренери у својим клубовима, Марко и Богољуб су добили идеју да отворе и ресторан здраве хране. У том послу им се придружио и Филип. Успешно послују на оба поља, а своје знање из области фитнеса и здраве исхране користе и при креирању специфичног менија

Створили франшизу: Марко Убовић, Богољуб Милорадовић и Филип Катић

Фитбар, ресторан здраве хране, ове године прославља деценију пословања. Током тог периода отворена су три ресторана у Београду, а посао развијају три пријатеља – Марко Убовић, Богољуб Милорадовић и Филип Катић. Након драгоценог искуства и бројних захтева, одлучили су да понуде и франшизу. Баш ове године, упркос пандемији која је многе угоститеље довела на руб опстанка, отворен је први франшизни ресторан Фитбар у Мостару.

Угоститељство, ипак, није био први пословни подухват ових младића. Марко и Богољуб су завршили Факултет спорта и физичког васпитања. У тренутку када се јавила идеја да отворе Фитбар, већ су поседовали два клуба за персоналне тренинге „Black&White“. Приватни посао су покренули још на трећој години факултета, користећи позајмицу коју су добили од тадашњег Фонда за развој. Први клуб за персоналне тренинге отворен је у новембру 2007. у центру Београда, а после две године и на Новом Београду. Оба клуба су опстала до данас, али сада на новим адресама, Таковској и Гандијевој.

– Пошто смо Марко и ја у том периоду радили по цео дан, а водили смо рачуна о томе шта једемо и како се хранимо, схватили смо да имамо велики проблем да нађемо оно што нам одговара – да оброк буде здрав, да се не припрема дуго и да буде приступачан. Из тог проблема се, заправо, код Марка родила идеја о покретању ресторана здраве хране коју смо даље заједно разрадили. Желели смо да задовољимо нишу која није постојала на тржишту, а увидели смо да се живи све брже и да постоји потреба за таквим концептом – прича Богољуб.

Тројац у новом предузетничком подухвату

У новом предузетничком подухвату придружио им се и друг Филип Катић, економиста по образовању, који је у целој причи видео потенцијал. Први Фитбар три пријатеља отворила су у новембру 2011. године на Новом Београду у оквиру пословне локације 19. Авенија, такође користећи банкарску позајмицу. Почели су у малом простору, али су радили и доставу и оброке за понети. Фокусирали су се на пословни свет и на људе које су тренирали, а причу су углавном промовисали у околини омаленог ресторана.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • СТАБИЛНО ПОСЛОВАЊЕ ЛУКЕ БЕЧ УПРКОС КРИЗИ: У години короне промет повећан за 28 одсто
  • „МАЛИ ШЕНГЕН” ЗА НАПРЕДАК ЗАПАДНОГ БАЛКАНА: Нови споразуми на састанку у Скопљу 29. јула
  • ОДРЖАНА ДЕСЕТА КОНФЕРЕНЦИЈА DIGITAL DAY: Дигитaлнo тржиштe увeћaнo вишe oд шeст путa
  • ПРOГРAМИ ФИНAНСИJСКE ПOДРШКE ЗA РAЗВOJ ПOСЛOВAЊA У РEГИOНУ ЗAПAДНOГ БAЛКAНA: Региону Балкана потребна већа помоћ ЕУ
  • Следећи број Економетра излази 7. септембра 2021.
Podelite ovaj tekst: