ГЕЈМИНГ ИНДУСТРИЈА У СРБИЈИ СЕ УБРЗАНО РАЗВИЈА: Корњача, два десперадоса и 20 милиона играча

Марија Илић и Војислав Милутиновић били су храбри да угасе компанију која је израдила више од 3.000 сајтова и да се преоријентишу на видео игре; њихов производ игра Woka Woka данас је једна од најтраженијих

Марија Илић и Војислав Милутиновић

Десперадоси су револуционари, спремни да се за своје циљеве боре до краја. И најчешће наилазе на неодобравање околине. Тако су се осећали, признају, двоје младих предузетника из ИТ индустрије, Марија Илић и Војислав Милутиновић када су направили нови пословни корак 2015. године.

Од 2010. до пре три године паралелно су водили две компаније: ЕСД за израду сајтова и „Два десперадоса” (Two Desperados) за производњу видео игара.

Услед засићења, изазова да произведу нешто ново, уверења да ће њихова идеја успети, одлучују да ЕСД – која је успешно пословала, имала израђених више од 3.000 сајтова и апликација за српско и тржишта Ирске, Велике Британије, Сједињених Америчких Држава – једноставно угасе.

Коцкарским речником све улажу на „џокера”, а у њиховом случају, у игру „вока-вока” (Woka Woka) у којој је главна улога поверена симпатичној корњачи. Није било сентимента ни то што је ту компанију Војислав основао крајем деведесетих, након завршене средње школе.

– Било је болно. И да, кренули смо грлом у јагоде. Грешке смо правили свакодневно. Данас, такође, радимо и грешимо али свако ко је предузетник – добар предузетник, мора то да призна. Грешке су да се исправе и помогну да се нешто научи, каже Војислав Милутиновић.

Мотива није мањкало. Са једне стране заситили су се израдом сајтова, препознали да тржиште игара доноси нове изазове, видели могућност учења, наравно и зараде.

– У сфери гејминга све је динамичније. Довољно је да Гугл промени одређени алгоритам и све законитости тржишта ће се променити за кратко време.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • РAСT ПOСЛOВAЊA НЛБ БAНКE БEOГРAД: Oдoбрeнo вишe oд 60 милиoнa eврa крeдитa
  • ПРЕМА ОДЛУЦИ НБС, ИНСТАНТ ПЛАЋАЊЕ У СРБИЈИ ПОЧИЊЕ 22. ОКТОБРА: Уместо картице – мобилни све плаћа
  • СРЕДСТВИМА ИЗ ПРЕТПРИСТУПНИХ ФОНДОВА ЕУ РАЗВИЈА СЕ СОЦИЈАЛНО ПРЕДУЗЕТНИШТВО: Сента ће добити социјално предузеће
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (4): Раст кроз иновације
  • Следећи број Економетра излази 2. октобра 2018.
Podelite ovaj tekst: