БРАТ И СЕСТРА ОСНОВАЛИ ФИРМУ ЗА СЛАТКИШЕ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Нишки „Пом пом“ брзо освојио тржиште

Економиста и струковни инжењер у саобраћају ручно праве колаче и у томе бележе несвакидашњи успех. Кнедле са шљивама нису биле популарне у граду и управо у томе су видели шансу, рачунајући на носталгију за старим временима. Али, осим слаткиша, једнако су успешни и у сланом програму

Продавница у центру Ниша

Сестра и брат Аница и Угљеша Милидраговић из Ниша нису ни слутили да ће им једна успомена из детињства дати идеју за бизнис. Аница је дипломирани економиста, а Угљеша је струковни инжењер у саобраћају. Она је једно време радила као стјуардеса, а он је по завршетку школовања две године био без посла, ако не рачунамо то што је шест месеци провео на стручној пракси у „Ниш експресу“. Онда је Аница дошла на идеју да крену са колачима са шљивама које им је бака правила док су били деца. Узели су кредите, набавили опрему и новембра прошле године регистровали радионицу „Пом пом“. Почели су ручно да праве омиљену посластицу из детињства, а пре месец и по дана су отворили и локал у центру Ниша, у који љубитељи ове врсте колача све чешће свраћају по омиљену посластицу.

– Аница је дала идеју да правимо кнедле са шљивама, онако како их је правила наша бака. Намера нам је била да у мору индустријских слаткиша кренемо са традиционалним и заборављеним колачем који смо некада волели. Ми смо први у Нишу почели да правимо кнедле и да их дистрибуирамо кафићима и ресторанима. У почетку нисмо имали малопродају, а недавно смо отворили и локал. У међувремену су и други схватили да овај производ има тржиште, па је у нашем суседству отворена радња са кнедлама. Али, то је здрава конкуренција.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • РAСT ПOСЛOВAЊA НЛБ БAНКE БEOГРAД: Oдoбрeнo вишe oд 60 милиoнa eврa крeдитa
  • ПРЕМА ОДЛУЦИ НБС, ИНСТАНТ ПЛАЋАЊЕ У СРБИЈИ ПОЧИЊЕ 22. ОКТОБРА: Уместо картице – мобилни све плаћа
  • СРЕДСТВИМА ИЗ ПРЕТПРИСТУПНИХ ФОНДОВА ЕУ РАЗВИЈА СЕ СОЦИЈАЛНО ПРЕДУЗЕТНИШТВО: Сента ће добити социјално предузеће
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (4): Раст кроз иновације
  • Следећи број Економетра излази 2. октобра 2018.
Podelite ovaj tekst: