Henkel proslavio deset godina

Privatizacija Merime 2002. godine se smatra jednom od najuspešnijih u Srbiji. Tokom deset godina, Henkel je sproveo brojne projekte modernizujući proizvodnju, unapređujući proizvodne procese i uvodeći najnovije tehnologije, što je rezultiralo značajnim porastom obima proizvodnje

Kompanija Henkel Srbija je proslavila 1. oktobra u Beogradu deset godina poslovanja u Srbiji. U razgovoru sa novinarima u poslovnoj zgradi kompanije Henkel, Ginter Tumser (Günther Thumser), predsednik Henkela za centralnu i istočnu Evropu, i Georg Grasl (Georg Grassl), predsednik kompanije Henkel Srbija, predstavili su uspešne poslovne rezultate kompanije, kao i investicije u vrednosti od 130 miliona evra koje su realizovane u Srbiji u prošlih deset godina. Najavili su i nove investicije u 2012. godini, u vrednosti od 7,5 miliona evra, u dve nove proizvodne linije u fabrici detergenata u Kruševcu. Ginter Tumser je govorio o poslovanju globalne kompanije, o snažnom položaju kompanije Henkel CEE i značajnoj ulozi koju ima Srbija:

– Henkel posluje u 125 zemalja širom sveta. Sedište kompanije Henkel CEE je u Beču i odgovorno je za poslovanje u 32 zemlje. Sa 32 proizvodne lokacije u centralnoj i istočnoj Evropi, 9.000 zaposlenih i godišnjim prihodom od 2,8 milijardi evra samo u 2011. godini, postali smo važan deo naše globalne kompanije. Kroz tri sektora poslovanja imamo viziju da budemo globalni lider u domenu brendova i tehnologija. Posvećeni smo održivosti i novoj strategiji „Ostvariti više sa manje“, čime želimo da oblikujemo poslovanje u budućnosti – rekao je Tumser, čestitajući srpskom timu kompanije Henkel na dosadašnjim uspesima.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: