HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u aprilu 2017.

Ovan

April je mesec kada će vaši potezi u proteklih par meseci konačno dati rezultat. Na poslovnom planu vas očekuju značajne promene. Moguća je čak i promena posla, ili celokupnog plana poslovanja. Najbitnije je da budete odlučni i da se držite zacrtanog plana. Što se tiče finansija, neke vaše stare greške mogu isplivati i napraviti vam dodatne troškove. Ali, imaćete priliku da popravite stvari zauzimanjem nove strategije.

Bik

Tokom ovog meseca ne svaljujte sebi previše odgovornosti na pleća. Imaćete problema sa finansijama, ali će se do kraja meseca stanje popraviti. Imate jak osećaj za poslovne poteze i ulaganja. Biće dovoljno novca da čak pokažete svoju humanost doniranjem u dobrotvorne svrhe. Kraj aprila je vreme da malo usporite na poslu. Odložite donošenje bilo kakvih velikih odluka do pred kraj maja.

Blizanci

Očekuju vas izazovi koji će od vas zahtevati maksimum na polju ideja i alternativnih rešenja, kojima će na test biti stavljene vaše intelektualne sposobnosti i veštine. Vaš urođeni šarm biće vam potrebniji nego ikada, jer će za realizaciju poslovnih planova biti veoma važna vaša društvenost i komunikacija sa kolegama i klijentima. Na poslovnom planu ovog meseca mozak će biti vaše glavno oruđe i oružje. Bolje planirajte troškove!

Rak

Vi u april ulazite puni sveže i jake energije. Ovog meseca vam najbolje ponude i poslovni predlozi dolaze baš iz sveta zabave. Međutim, ne zaboravite one koji su oduvek bili uz vas i koji su vas sve vreme podržavali. Bez njih ne biste ni uspeli, imajte to na umu. Krajem meseca gledajte svoja posla i pravite se “nevidljivi” kako vam neko ne bi prebacio svoju krivicu, ili vas lažno optužio za nešto.

Lav

Ovog meseca izbegavajte ishitreno investiranje u projekte i sklapanje novih ugovora. Budite staloženi i temeljni i upravo to će vas spasiti daljnjih komplikacija. Bićete u poziciji i da uradite nešto dobro. Krajem aprila pripremite se da odreagujete na problem koji će nastati na osnovu nečega što ima “repove” u prošlosti, ili suviše dugo stoji nerešeno. Paničenje vam neće pomoći. Rešite problem bistre glave.

Devica

April vam pruža izuzetnu priliku da znatno proširite mrežu svojih poslovnih kontakata. Očekujte napredak ili unapređenje. Realizovaćete projekat za koji se borite već duže vreme. Rešenje je u vašim rukama, ali budite oprezni pošto imate i veću odgovornost. Ne dajte da vas obeshrabri problem koji može iskrsnuti poslednje nedelje. Umesto da se u njega zapetljavate, bolje za sada nađite način da ga zaobiđete.

Vaga

Imaćete dosta inspiracije i kreativne energije, pa ćete poželeti da učite neku novu veštinu, zanat, da upišete neki kurs i tako unapredite svoju karijeru. Kolege će vam biti izuzetno zahvalne na pomoći pri razrešenju nekog problema. Ukoliko to već do sada niste bili, postaćete primećeni. Pred kraj meseca upalite sve motore i dajte sve od sebe, ali budite oprezni u vezi sa novim poslovnim potezima i dilovima.

Škorpija

S obzirom na to da su vam instinkti na vrhuncu, anticipiraćete pre svih drugih šta se tačno događa u firmi, ili između vaših kolega i poslovnih partnera, pa ćete moći da povučete pravi potez. Iskoristite svoj prirodni talenat da smanjite novonastalu tenziju u radnom okruženju. Ne zalećite se u nove poslovne poduhvate koliko god oni delovali primamljivo i ne dajte da vas zavaraju obećanja o neverovatnom profitu.

Strelac

April je mesec u kojem ćete učiti da bukvalno sve što vam se događa sagledavate sa pozitivne strane i iz svega pokušate da izvučete nešto dobro, pa makar to bila i samo pouka. Krajem meseca poslušajte savet koji ćete dobiti od nadređenog ili neke osobe od autoriteta. Biće vam neophodan, iako tako neće izgledati na prvi pogled. Ovo je mesec u kome ništa neće biti crnobelo. I loše vesti mogu da ispadnu dobre.

Jarac

Tokom aprila Jarčevi će imati osećaj kao da su u “direktnoj vezi” sa nekim višim instancama koje će vas napajati kreativnom energijom. Ne preostaje drugo, nego da se upustite u nove projekte i uposlite svoje talente kako biste konačno neki od njih i unovčili. Prva polovina meseca će proteći dosta dobro, a tako će biti do kraja aprila – moguć je napredak na poslu. To će učiniti da “pucate” od samopouzdanja.

Vodolija

Vaš trud da uspostavite harmoniju sa vašom okolinom i u privatnom i u poslovnom polju konačno će uroditi plodom. Međutim, na poslovnom planu, čuvajte se da ne potrošite previše novca jer ste ovog meseca u “rasipničkom” raspoloženju. Ako merkate ili priželjkujete unapređenje, moraćete da pronađete način da svoj redovni posao obavljate efikasnije. Ostavili ste sebi previše slobodnog vremena, što znači da manje radite.

Ribe

Tokom aprila promenićete neke vaše stavove. Moraćete da budete odgovorniji jer će se pojaviti zgodne poslovne prilike koje treba da iskoristite na najefikasniji način. U suprotnom, propustićete nekoliko iznenadnih prilika koje će nestati brže nego što su se i ukazale. Zato budite spremni da pregovarate i da iskoristite svaku mogućnost za nove poslovne dogovore.


U ovom broju još i …

  • NA BEOGRADSKOM SAJMU OD 15. DO 19. MAJA: U ritmu budućnosti
  • ODGOVORAN ODNOS PREMA PRIRODNIM RESURSIMA I BUDUĆIM GENERACIJAMA: Bezbednost na radu – preduslov za uspeh
  • ODRŽAN PROLEĆNI VIVALDI CEO FORUM MOKROGORSKE ŠKOLE MENADŽMENTA: Inspirativne debate na Mokroj Gori
  • DOMINIK ROBERTS, DIREKTOR OPERACIJA MINECO LTD, NAJAVIO OPORAVAK RUDARSTVA U EVROPI I SVETU Geolozi istražuju, vreme rudara tek dolazi
  • REVIZIJA I RAČUNOVODSTVO: Transferne cene i BEPS projekat
  • MENADŽERSKI VODIČ: Sve može da bude važno
  • LUNIN PRET-A-PORTER CENTAR DA ZASIJATE U PUNOM SJAJU: Saveti za stajling poslovnih žena
  • PITER DRAKER: MOJ POGLED NA MENADŽMENT (8): Gde su granice društvene odgovornosti
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2017.
Podelite ovaj tekst: