BOBAN ĐUROVIĆ: Filip Cepter ulaže u hotelski turizam Vrnjačke Banje

Turizam je naša glavna privredna delatnost, a hoteli su naše fabrike. U Vrnjačkoj Banji je upravo otvoreno nekoliko takvih fabrika koje će zaposliti veliki broj ljudi, čime će i problem nezaposlenosti u našem mestu biti daleko manji. Imajući u vidu značaj Vrnjačke Banje za srpski turizam, želimo da privučemo i više gostiju iz inostranstva i regiona jer možemo da se takmičimo sa najboljim evropskim banjama – kaže Boban Đurović

Boban Đurović

Posle nedavne rekonstrukcije amfiteatra “Danilo Bata Stojković” i najave da je Filip Cepter novi vlasnik hotela Zvezda, čini se da u Vrnjačkoj Banji počinje novi investicioni ciklus na koji se dugo čekalo. O čemu je reč i kako komentariše konačnu prodaju hotela Zvezda – bila su neka od pitanja za Bobana Đurovića, predsednika opštine Vrnjačka Banja, koja je, čini se, pred novim investicionim ciklusom.

– Novo poglavlje u razvoju Vrnjačke Banje otvoreno je upravo prodajom najvećih hotela koji su donedavno bili u državnom vlasništvu, a koji će kroz nekoliko meseci ponuditi svoje usluge vrnjačkim gostima, potpuno renovirani i sa mnogo novih sadržaja. Zadovoljni smo jer smo uspeli da stvorimo povoljan poslovni ambijent, velikim infrastrukturnim ulaganjem, uređivanjem parkovskih površina, šetališta, fontana, rekonstrukcijom centralnog banjskog parka, svih važnih saobraćajnica, kružnih tokova, rekonstrukcijom amfiteatra i velikim ulaganjima u sportske objekte kao i nove turističke sadržaje. Time smo vratili ovom mestu izgled koji priliči mestu prve turističke kategorije i koje kao takvo privlači sve veću pažnju ozbiljnih investitora – kaže prvi čovek Vrnjačke Banje, naglašavajući da se uspešnom privatizacijom objekata HTP Fontana, otklanja višedecenijska prepreka razvoju Vrnjačke Banje.

• Šta pokazuje investicioni plan za hotel Zvezda – koliko će biti uloženo, u kom periodu i kada će ovaj hotel biti spreman za nove goste?

– Prema najavama čelnih ljudi kompanije Zepter i njihovog garantnog pisma, ova kompanija planira ulaganje značajnih finansijskih sredstava u rekonstrukciju objekata hotela, izgradnju propratnih sadržaja i podizanje kategorizacije. Radovi vredni oko šest miliona evra u hotelu Zvezda 1 počeće odmah po završetku ovogodišnje letnje turističke sezone, kako to ne bi uticalo na održavanje kongresa, seminara, radničko-sportskih igara, turističkih manifestacija i svih većih skupova, koji donose desetine hiljada noćenja godišnje. To su događaji koji se već tradicionalno održavaju upravo u ovom objektu zahvaljujući Kongresnom centru Zvezda, drugom po veličini u Srbiji, kapaciteta od oko 1.200 mesta. Uz veću kategorizaciju, hotel Zvezda biće spreman za nove goste na proleće 2018. godine. Ista kompanija zainteresovana je i za kupovinu hotela Zvezda 2 u koji planira da uloži devet miliona evra.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • NA BEOGRADSKOM SAJMU OD 15. DO 19. MAJA: U ritmu budućnosti
  • ODGOVORAN ODNOS PREMA PRIRODNIM RESURSIMA I BUDUĆIM GENERACIJAMA: Bezbednost na radu – preduslov za uspeh
  • ODRŽAN PROLEĆNI VIVALDI CEO FORUM MOKROGORSKE ŠKOLE MENADŽMENTA: Inspirativne debate na Mokroj Gori
  • DOMINIK ROBERTS, DIREKTOR OPERACIJA MINECO LTD, NAJAVIO OPORAVAK RUDARSTVA U EVROPI I SVETU Geolozi istražuju, vreme rudara tek dolazi
  • REVIZIJA I RAČUNOVODSTVO: Transferne cene i BEPS projekat
  • MENADŽERSKI VODIČ: Sve može da bude važno
  • LUNIN PRET-A-PORTER CENTAR DA ZASIJATE U PUNOM SJAJU: Saveti za stajling poslovnih žena
  • PITER DRAKER: MOJ POGLED NA MENADŽMENT (8): Gde su granice društvene odgovornosti
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2017.
Podelite ovaj tekst: