SILVANA TRIČKOVIĆ: Za lizing se opredeljuje sve veći broj preduzetnika

Ukoliko neko ima dobru ideju, dobru poslovnu strategiju, a neophodna mu je finansijska podrška, lizing predstavlja najbolje sredstvo putem koga će doći do potrebne opreme, alata neophodnih za sopstveni biznis. U proteklih nekoliko godina finansirali smo opremu za različite namene, od fitness centara, medicinske opreme do poljoprivredne mehanizacije i automobila

Silvana Tričković

Prošle godine je kompanija NBG Leasing obeležila deceniju poslovanja u Srbiji. U tom periodu je ostvarena poslovna saradnja sa automobilskom industrijom, ali i sa poznatim brendovima u oblasti poljoprivredne mehanizacije. Odgovarajući na naše pitanje o tome zašto je u fokusu rada NBG Leasing-a poljoprivredna mehanizacija i kakva su očekivanja od Međunarodnog sajma poljoprivrede koji se u maju održava u Novom Sadu, Silvana Tričković, direktorka kompanije NBG Leasing, kaže:

– Svake godine broj naših klijenata u ovoj oblasti raste, a u prilog tome govori i činjenica da smo lideri, odnosno da NBG Leasing zauzima prvo mesto u finansiranju poljoprivredne mehanizacije. Sve više poljoprivrednih preduzetnika se opredeljuje za lizing, jer su oprema i mehanizacija skupi, a lizing predstavlja najpovoljnije sredstvo finansiranja.

• NBG Leasing je, prema podacima o poslovanju lizing kompanija u Srbiji u 2016. godini, zauzeo prvo mesto u finansiranju poljoprivredne mehanizacije. Zašto dajete primat upravo lizingu za oblast poljoprivrede?

– NBG Leasing veliku šansu vidi u poljoprivredi, imajući u vidu da agroindustrija predstavlja najznačajniju privrednu oblast u našoj zemlji. Kao strateški partner kompanije Almex, nudimo finansiranje poljoprivredne mehanizacije marke Class, koja predstavlja vrhunsko ime u ovoj oblasti. Prema podacima Asocijacije lizing kompanija za 2016. godinu, NBG Leasing je zauzeo prvo mesto u finansiranju poljoprivredne mehanizacije, sa tržišnim učešćem od 30,80 odsto, dok se u oblasti automobilske industrije nalazimo na četvrtom mestu. NBG Leasing nastavio je uspešnu desetogodišnju saradnju sa brendom Mercedes-Benz, koja je krunisana potpisivanjem Master Cooperation Agreement-a sa finansijskom institucijom Daimler Financial Services AG, krajem prošle godine. Naša saradnja predstavljena je na jednoj od najznačajnijih i najvećih automobilskih smotri u regionu, na 53. Međunarodnom salonu automobila na Beogradskom sajmu koji se upravo završio.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • NA BEOGRADSKOM SAJMU OD 15. DO 19. MAJA: U ritmu budućnosti
  • ODGOVORAN ODNOS PREMA PRIRODNIM RESURSIMA I BUDUĆIM GENERACIJAMA: Bezbednost na radu – preduslov za uspeh
  • ODRŽAN PROLEĆNI VIVALDI CEO FORUM MOKROGORSKE ŠKOLE MENADŽMENTA: Inspirativne debate na Mokroj Gori
  • DOMINIK ROBERTS, DIREKTOR OPERACIJA MINECO LTD, NAJAVIO OPORAVAK RUDARSTVA U EVROPI I SVETU Geolozi istražuju, vreme rudara tek dolazi
  • REVIZIJA I RAČUNOVODSTVO: Transferne cene i BEPS projekat
  • MENADŽERSKI VODIČ: Sve može da bude važno
  • LUNIN PRET-A-PORTER CENTAR DA ZASIJATE U PUNOM SJAJU: Saveti za stajling poslovnih žena
  • PITER DRAKER: MOJ POGLED NA MENADŽMENT (8): Gde su granice društvene odgovornosti
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2017.
Podelite ovaj tekst: