HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u maju

Ovan

U maju ćete imati niz nepovoljnih situacija. Moći ćete da ih prevaziđete samo ako se prilagodite novim okolnostima. Imate i neke obaveze koje ste dugo odlagali, a koje sada morate da regulišete. Ako sve to uradite, poboljšanje na poslovnom planu možete da očekujete tek u poslednjoj nedelji maja. Tada će vam se i finansijska situacija popraviti.

Bik

Kreativnost i maštovitost biće vaša glavna karakteristika u ovom periodu i bićete spremni za pokretanje raznih projekata. Ali, budite oprezni jer ovo nije najpovoljniji period za sklapanje novih ugovora. Bolje je da sačekate kraj meseca jer tada neće biti nesporazuma sa šefovima. Posle 20. maja popraviće vam se i finansijska situacija. Biće dobitaka, ali morate dobro da isplanirate transakcije.

Blizanci

Početak meseca je pun konflikata i nedoumica kako da nastavite saradnju sa kolegama sa kojima ste poremetili odnose. To će uzdrmati vaše pozicije, pa tek u poslednjoj dekadi maja imate mogućnosti za napredovanje u karijeri. Zato iskoristite najviše što možete od šansi koje će vam se ukazati. Pripazite na finansije jer možete imati neplanirane troškove. Važno je da stabilizujete vaš poslovni i lični budžet.

Rak

Početak meseca protiče u konfliktima i svađama na poslu, ali vas bolje okolnosti očekuju tek krajem maja. Obratite pažnju na finansije. Napravite dobar plan raspolaganja novcem i nemojte da ulazite u komplikovane transakcije. Ovo je rizičan period – možete imati dobitak ali i veliki gubitak, zavisi od toga koliko umešno upravljate svojim poslovnim zadacima i svojim budžetom.

Lav

Tek u drugoj polovini maja imate povoljnije okolnosti za vaš posao i karijeru. Otvoriće vam se nove mogućnosti za uspešne poslovne projekte ali računajte i na prepreke jer će biti teškoća u odnosima sa poslovnim partnerima. Savladajte sujetu ko će biti glavni u realizaciji posla. Izbegavajte ishitrene poteze u vezi sa novim troškovima. Tek krajem maja imate stabilnije stanje u budžetu.

Devica

Prva polovina maja prolazi u sukobima, svađama i nezadovoljstvu na poslu. Tek krajem maja imaćete mogućnosti da sklopite važan poslovni ugovor i da postignete napredak u poslu. Ali, vaše finansije i dalje ostaju u problemima. Planirali ste veće investicije, ali bi bilo bolje da ovog maja budete štedljivi i da pripazite na iznenadne troškove, jer to može biti promašaj.

Vaga

Ovo je period kada ćete biti uspešni u poslu i kada će vaš autoritet doći do izražaja. Ipak, vodite računa i izbegavajte poslove za koje nemate dovoljno iskustva. Ne bi valjalo da radite nešto što do sada niste radili, jer možete imati štetu. Bolje prilike dolaze krajem meseca, ali i tada budite oprezni. Zbog rizičnog posla možete dosta da izgubite. Finansije su u lošem stanju u prvoj polovini meseca, ali se popravljaju krajem maja.

Škorpija

Ovaj mesec je za vas pun rizika. U prvoj polovini meseca ćete imati sreću u nekim poslovima, ali će neko od kolega biti spreman da vas diskvalifikuje podmetanjima i klevetama. Tek u drugoj polovini maja možete da očekujete nove poslovne uspehe. No, teškoće ni tada nisu isključene. Zato izbegavajte rizična ulaganja i sumnjive poslove. Držite se onoga što znate dobro da radite.

Strelac

U maju izbegavajte rizična ulaganja jer je nepovoljna situacija na finansijskom planu. Moguće su i svađe sa šefovima, što će značiti i manje novca. Zato ne ulazite u rizike, niti u bilo kakve finansijske kombinacije koje vas mogu dugoročno opteretiti. Krajem maja je nešto povoljnija situacija. Finansijske prilike će biti nešto bolje. U poslednjih nedelju dana maja imaćete uspeha u zajedničkim poslovima i u sklapanju ugovora.

Jarac

U maju ćete otežano postizati dogovore u poslu. Moguće su nesuglasice i sukobi sa šefovima. U takvoj atmosferi protiče polovina maja, ali poboljšanje očekujte krajem meseca. Tada su povoljniji uslovi za poslovanje. U oblasti finansija budite oprezni. Svaki nepromišljen finansijski potez mogao bi da ugrozi vaš privatni i poslovni budžet. Na polju finansija biće bolje krajem meseca.

Vodolija

U prvoj polovini meseca nećete imati povoljne prilike za poslovanje. Biće problema u komunikaciji i u donošenju odluka. Zbog sukoba može biti ugrožen vaš položaj i autoritet. Takođe će biti i finansijskih problema. Pokušajte da u takvim uslovima “ostanete na nogama”. Tek posle 20. maja dolaze bolje prilike. Čak su mogući dobici veći od planiranih.

Ribe

Početak maja je za ribe nepovoljan. Mogu biti izložene spletkama i nekorektnim potezima od strane konkurenata na poslu. To nije vreme za sklapanje važnih ugovora. Zato budite oprezni u saradnji sa partnerima, kao i sa budžetom. Posle 15. maja dolazi poboljšanje. Finansijske prilike biće bolje. Materijalnu korist donosi vam posao na koji niste mnogo računali.


U ovom broju još i …

  • ARTUR TUREMKA: Da potrošači mogu da plate elektronski gde god požele
  • REVIZIJA I RAČUNOVODSTVO: Šta donosi Multilateralna BEPS konvencija
  • ISKOSA GLEDANO: Ko je naš Jirgen Reš?
  • POSLOVNA SAZNANJA: Menadžerske muke
  • TV SLIKE I PRILIKE: Hej, lepi momče, nemoj to da radiš!
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. juna 2018.
Podelite ovaj tekst: