INGSOFTWАRE: Имају канцеларије у Аустрији, Африци, Швајцарској и Америци

Развијају врхунске софтвере и пословна решења за различите бизнисе, од стартапова до мултинационалних компанија. Посебно су посвећени развоју стартапова за које су урадили софтвер. Треба прво разумети клијента и схватити његове проблеме, а потом размислити како технологијом и знањем пронаћи оптимално решење, истичу наши саговорници

Мирољуб Бошковић, Ненад Илијић и Милан Стаменковић на скупу у Португалу

„Ingsoftware“ је компанија за развој софтвера са седиштем у Нишу и канцеларијама у Америци, Африци, Аустрији и Швајцарској. Запошљава око стотину програмера, дизајнера, консултаната и менаџера који покривају различите сегменте пословања, а по потреби ангажује и спољне сараднике. Основана је 2009. године и иза себе има више од стотину пројеката различите комплексности и из различитих сфера бизниса. Специјализована је за испоруку врхунских софтверских и пословних решења за различите бизнисе, као што су системи за е-трговину, малопродају, грађење лојалности купаца као и за финансијско управљање пословањем. Циљ компаније је креирање софтверских решења прилагођених специфичним потребама клијената.

Фирму су основали Ненад Илијић, дипломирани инжењер електронике, који је данас генерални директор и Милан Стаменковић, дипломирани инжењер информатике, сада директор за операције. Као већина ИТ компанија, кренули су из гараже, а затим су се ширили. Први им се придружио Мирољуб Бошковић, данас директор продаје и маркетинга. За неколико година достигли су ниво респектабилног партнера компанијама на три континента.

Ненад Илијић је прво радио на Електронском факултету у Нишу као сарадник на пројектима. После неколико година, понудили су му да ради у настави, али њему је занимљивија била индустрија.

– Циљ нам је био да правимо софтвер. Било је то време кризе која је погађала и ИТ сектор. У старту смо учили како да се боримо за опстанак, што нам је била добра лекција. Већ после два месеца од формирања суочавали смо се са проблемима које смо морали да превладавамо. Било је то време када се није ни знало шта је то стартап и како доћи до фондова. Једино смо знали да хоћемо да правимо софтвер за клијенте и то смо и радили. У то време, ИТ индустрија код нас је тек била у зачетку. Више је то био стихијски процес, него фокусирање на неку конкретну индустрију, испричао је Ненад за Економетар.

Тек кад су почели да раде са клијентима почели су да профилишу компанију. Један од њихових првих клијената израстао је у светског лидера у трговини племенитим металима. Сарадња са њим је учинила да постану експерти за финансијску индустрију.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ИЗБОР НАЈБОЉИХ ПРИМЕРА ПРОЈЕКТНЕ НАСТАВЕ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ И РАЧУНАРСТВА У ОВОЈ ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ: Пријави се на конкурс ПКС и Фондације Петља – „Програмирај свој успех“
  • САВРЕМЕНА ТЕХНОЛОШКА РЕШЕЊА У СЛУЖБИ ПРИВРЕДЕ И ГРАЂАНА: Подршка малим и средњим предузећима долази из јавног и приватног сектора
  • Следећи број Економетра излази 6. јула 2021.
Podelite ovaj tekst: