ЦРНОГОРСКО ПРИМОРЈЕ ПРЕД ИЗАЗОВНОМ ЛЕТЊОМ СЕЗОНОМ: Српски туристи тек треба да открију Бар

Прва овогодишња инфо тура коју је организовала Туристичка организација Бар у сарадњи са Туристичком организацијом Београд, реализована је у последњој недељи априла (од 26. до 28.) и понудила је доста оптимизма за предстојећу летњу сезону.

Најстарија маслина у Бару – има више од 2.200 година!

Домаћини очекују да ће попунити капацитете, бар до половине у односу на најбоље године, а гости се надају доброј понуди и нижим ценама.

Представници туристичких агенција из Србије, за које су организовани Б2Б сусрети, проценили су да услови за летовање у овом делу Јадрана никад нису били повољнији, те да су српски туристи најзаинтересованији да летују баш у Црној Гори. Каква ће бити туристичка сезона, у коју ће се опрезно улазити јер пандемија вируса ковид-19 још траје, тешко је прогнозирати, али је извесно да се све стране надају најбољем.

Др Ана Трипковић Марковић, директорка Националне туристичке организације Црне Горе, нагласила је да расте умерени оптимизам и да је црногорска туристичка понуда спремна за госте. Емил Кукољ, директор Туристичке организације општине Бар, задовољан је због великог интересовања српских туриста за летовање у овом делу Јадрана.

– Спремно дочекујемо туристе овога лета. У прошле две године уредили смо више од 150 км пешачких стаза, бициклистичке стазе, а уређено је и пет кањона за обилазак. Организујемо и кампању „Возом до Бара“, којом се обезбеђује попуст на услуге смештаја. Очекујемо највише туриста из земаља региона, Русије и држава бившег СССР-а. Укупно, очекујемо 40 до 50 одсто посета из 2019. године, рекао је Кукољ.

О томе да се Бар припремао у прошле две године и да је урађено доста на инстраструктури и обнови културно-историјских споменика, говорио је и Душан Раичевић, председник општине Бар:

– Ми имамо богатство различитости и мултикуларности. Културноисторијски споменици су једнако значајни као и сунце и купање, а барска обала се протеже и на Сутоморе и на Чањ, рекао је Раичевић.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ИЗБОР НАЈБОЉИХ ПРИМЕРА ПРОЈЕКТНЕ НАСТАВЕ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ И РАЧУНАРСТВА У ОВОЈ ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ: Пријави се на конкурс ПКС и Фондације Петља – „Програмирај свој успех“
  • САВРЕМЕНА ТЕХНОЛОШКА РЕШЕЊА У СЛУЖБИ ПРИВРЕДЕ И ГРАЂАНА: Подршка малим и средњим предузећима долази из јавног и приватног сектора
  • Следећи број Економетра излази 6. јула 2021.
Podelite ovaj tekst: