ISKOSA GLEDANO: Antonio Alvarez III za poneti, u džepu

MOŽDANI, PARDON, MONETARNI UDAR: Kad sam videla da Antonio Alvarez III, između dva restrukturisanja, muzicira – namah mi je popustila jeza od pretencioznog imena i, što da lažem, baš mi jugonostalgično laknulo.

Piše: Ruža Ćirković

Tko pjeva, zlo ne misli. Samo sam čekala da odnekud izbiju Mlađan Dinkić i “Monetarni udar” i spase Agrokor, pardon, odvedu Tonija III na skijanje, nako, regionalnog karaktera: Planica Jahorina Kopaonik. I dok ja tako neodgovorno opuštene pažnje čekam prve rok-zvuke, a kolege kite portrete Alvareza III, kao da su sa njim progurali onolike Egzite, iz čarobne kutije izleće Ante Ramljak I Dobrovoljac i otpušta pod konac picnutog Tonija III, u po novinarskog egzaltiranog pera.

Novi spasilac Agrokora ima mnogo dužu patriotsku nego ekonomsku biografiju. Ekonomske preporuke Ramljaku za mesto vanrednog spasioca Agrokora i njegove regionalne mreže, sažeo je njegov bivši poslodavac bivši hrvatski ministar finansija Borislav Škegro u samo četiri reči: ozbiljan, odgovoran, kompetentan i hrabar. O njegovoj patriotskoj biografiji moglo se reći i naročito napisati mnogo, mnogo više, što će u operaciji spasavanja špekulantskih talenata dobavljača i poverilaca i privatne imovine Ivice Todorića biti od presudne važnosti. Splićanin Ramljak se 1991. godine prijavio u dobrovoljce i zaputio na drugi kraj Hrvatske u operaciju proboja obruča oko Vukovara. To je posebno istaknuto i detaljno opisano.

Ima li bolje garancije od te da kapital nema naciju, ali da RUSI NEĆE PROĆI. Pa makar pričljivi ruski ambasador Anvar Azimov na svoju diplomatsku uniformu okačio i sve moguće ordene iz Velikog otadžbinskog rata. Inače se Ramljak bavio savetovanjem u procesima privatizacije, prodaje i kupovine firmi, ali s obzirom na to da ga je na novu funkciju izabrala država iz ovih njegovih kvalifikacija, ne treba po svaku cenu izvlačiti kategorične zaključke o namerama njegovog poslodavca države prema državnom projektu Agrokor.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • NA BEOGRADSKOM SAJMU OD 15. DO 19. MAJA: U ritmu budućnosti
  • ODGOVORAN ODNOS PREMA PRIRODNIM RESURSIMA I BUDUĆIM GENERACIJAMA: Bezbednost na radu – preduslov za uspeh
  • ODRŽAN PROLEĆNI VIVALDI CEO FORUM MOKROGORSKE ŠKOLE MENADŽMENTA: Inspirativne debate na Mokroj Gori
  • DOMINIK ROBERTS, DIREKTOR OPERACIJA MINECO LTD, NAJAVIO OPORAVAK RUDARSTVA U EVROPI I SVETU Geolozi istražuju, vreme rudara tek dolazi
  • REVIZIJA I RAČUNOVODSTVO: Transferne cene i BEPS projekat
  • MENADŽERSKI VODIČ: Sve može da bude važno
  • LUNIN PRET-A-PORTER CENTAR DA ZASIJATE U PUNOM SJAJU: Saveti za stajling poslovnih žena
  • PITER DRAKER: MOJ POGLED NA MENADŽMENT (8): Gde su granice društvene odgovornosti
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2017.
Podelite ovaj tekst: