ISKOSA GLEDANO: Šal(a) oil

 

Tragi-komična priča sa firmom baš odgovarajućeg naziva Comic(o) oil je završena. Nama je, kao što se moglo i očekivati, pripala tragedija, a čoveku sa šalom, kako smo mi i navikli, komedija.

Piše: Ruža Ćirković

Piše: Ruža Ćirković

Poprište ovog višegodišnjeg skandaloznog skeča je grad Smederevo u kome se u međuvremenu odigrala i prava egzistencijalna Sartid – US Steel-Železara Smederevo drama, koja je sve moguće glumačke, poslovne, političke, intrigantske i druge talente izvesnog Radomira Radivojevića učinila kusurom. I drami i skeču zajedničko je jedino da su imali podršku jedne svetske sile i jedne domaće sila-stranke. Građani Smedereva i cele Srbije se kao trpno stanje tu samo pominju, ali ne računaju. Novinari svih mogućih domaćih medija se, kao radno stanje, subjekat takoreći, niti pominju niti računaju. I bolje im je.

Dakle, uz podršku jedne sile, jedne silne stranke i svekolike medijske buke, izvesni RR, zabrinut za monopolizovano srbijansko tržište nafte i naftnih derivata, odlučio je da baci šal u lice svetskom naftno-gasnom gigantu Gaspromu, mada svi znaju, važno je napomenuti: ruskoj firmi. Iz razloga zdrave konkurencije i sve zaklinjući se u slobodno tržište, ovom stranom, američka ambasadorka je priznala, američkom investitoru, bezuslovnu podršku dali su mnogi uticajni mediji, suviše bezuslovnu da ne bi bila od samog starta sumnjiva. Mi kad nanjušimo silu SAD, DS ili novca – obnevidimo!

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: