PETRA HEDORFER, TURISTIČKA ORGANIZACIJA NEMAČKE: Novo ekonomsko partnerstvo Srbije i Nemačke

Nemačka je sedma najpopularnija destinacija za Srbe, a na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma koji se održava u Beogradu, Nemačka je zemlja-partner. Petra Hedorfer kaže da je namera Nemačke da promoviše svoje turističke potencijale, pogotovo za mlade

Petra Hedorfer

Petra Hedorfer

Beogradski Međunarodni sajam turizma je najveći turistički sajam u jugoistočnoj Evropi. Ove godine se očekuje da 35. sajam turizma privuče izlagače iz 43 zemlje i više od 50.000 posetilaca. Sajam predstavlja odličnu mogućnost za umrežavanje sa predstavnicima turističke industrije i znači novo ekonomsko partnerstvo Srbije i Nemačke – naglašava Petra Hedorfer, predsednica Upravnog odbora Turističke organizacije Nemačke, države koja je ove godine zemlja-partner na Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od 21. do 24. februara. U razgovoru za Magazin Biznis, gospođa Hedorfer ističe da se u narednim godinama u Nemačkoj očekuje veći broj turista iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope i podseća da su veoma zadovoljni radom kancelarije koju je TO Nemačke nedavno otvorila u Beogradu.

• Prošlo je skoro godinu dana od kada je Turistička organizacija Nemačke otvorila regionalnu kancelariju u Beogradu sa ciljem da promoviše Nemačku kao turističku destinaciju. Kakva su dosadašnja iskustva?

– Zadovoljni smo radom kancelarije u Beogradu. Nadamo se da će i rezultati biti pozitivni. Uspostavili smo prve kontakte sa turoperatorima u pojedinim zemljama u regionu koji uključuju Nemačku u njihov program, predstavljaju nove proizvode i prednosti Nemačke kao turističke destinacije. Kao deo naše medijske komunikacije u saradnji sa DB u avgustu prošle godine imali smo prvu grupu novinara iz Srbije, BiH i Rumunije na turi kroz Nemačku na temu: Gradovi, kultura i kreativna Nemačka.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: