MIODRAG MIRČETIĆ, ASSECO SEE SRBIJA: Veliki razvojni potencijal srpskog softvera

ICT industrija je budućnost svetske ekonomije – to nije fraza, već istina. Pogledajte samo koliki se značaj pridaje obrazovanju mladih IT stručnjaka i izgradnji infrastrukture za ICT kompanije u najbrže rastućim svetskim ekonomijama kao što su Kina i Indija i sve će vam biti jasno

Miodrag Mirčetić

Miodrag Mirčetić

U krizi nikome nije lako i svi moraju da joj se prilagode – trenutno je to egzistencijalno pitanje za svaku kompaniju, bez izuzetka. Naši sistemi pomažu bankama i drugim finansijskim institucijama da optimizuju svoje poslovanje. Zahvaljujući softveru kompanije Asseco SEE, štedi se ono što je najdragocenije i istovremeno najskuplje – ljudski rad, a zaposleni se oslobađaju šablonskih i preusmeravaju ka produktivnijim poslovima. Na taj način, poboljšava se učinak i povećava efikasnost poslovanja.

Ovako Miodrag Mirčetić, generalni direktor Asseco SEE Srbija, u razgovoru za Magazin Biznis objašnjava kako globalna ekonomska i finansijska kriza i otežano bankarsko poslovanje, utiču na saradnju jedne od vodećih IT kompanija u regionu sa finansijskim sektorom.

– Naš softver, u skladu sa savremenim trendovima, automatizuje rad i sklanja papire iz kancelarije, a vreme potrebno za obavljanje poslova svodi na minimum, što je bankarskim sistemima i njihovim klijentima veoma važno – ističe Mirčetić.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: