ЈЕЛА СТИЛ, УЖИЦЕ: Уметност са кухињског стола

Породица Јеличић је за 15 година сопственим средствима, без динара кредита, од израде кућне галантерије на једној шиваћој машини у углу кухиње изнајмљеног стана успела да створи производ са јединственим ауторским печатом који украшава ентеријере јавних објеката и домова породица широм Србије и региона

oooКада резимира свој досадашњи животни и професионални учинак Драгица Лаца Јеличић из Ужица каже да све изгледа некако лако и једноставно. Реалност је, међутим, далеко од тога. Иза породице Јеличић остале су године мукотрпног рада и одрицања, али и веровања у бољи живот који им се, коначно, и догодио.

Драгица Јеличић је члан породичног квартета мануфактуре Јела Стил из Ужица, која је већ деценију и по на чврстим позицијама произвођача јединственог текстила базираног, првенствено, на јути.

По професији референт продаје, после 15 година сталног запослења у једној ужичкој државној фирми, одлучила је 1996. да напусти посао, незадовољна платом и свакодневном рутином. Био је то велики ризик за подстанарску породицу са два мала детета, али и изазов подстакнут њеним снажним предосећањем да ће учинити нешто боље и за себе и за своје укућане.

Опширније у штампаном издању

 

Podelite ovaj tekst: