КЕТЕРИНГ БИЗНИС: Јединствена понуда „Бака Бајке”

Весна Ранковић и Гордана Митић стичу све већи број клијената у породицама које за скромну цену добијају свеже и укусне оброке по жељи, а њихове услуге користе и банке и фирме у близини култне кафане „Липов `лад“ у Београду

baka-bajkaДомишљатост и сналажљивост, уз неопходну енергију и велики рад, данас су више него неопходни да би се после губитка радног места у администрацији или некој фирми кренуло путем сопственог предузетништва. Жене су у знатно већем броју него мушкарци изложене свакодневним и све присутнијим отказима, или губитку радног места услед стечаја или лоше обављене приватизације.

Зато су их животне околности приморале на све претходно наведене вредности, као и да се упорно и храбро залажу за стицање нових. Чињеница је и да у све већем броју усвајају „нове наметнуте законе“ опстанка: прихватају, без резерве, покретање сопственог бизниса.

Кетеринг, или припрема хране за потребе домаћинства или за потребе великих фирми, банака и других институција, значајно се шири у нашој земљи, као вид предузетништва које најчешће покрећу жене. И у коме се, углавном, запошљавају жене.

Једна велика породица

Весна Ранковић и Гордана Митић, младе жене са децом, отвориле су јединствени кетеринг „Бака Бајка“ у Гвоздићевој улици у Београду. Сам назив наговештава да ће храна која се припрема у њиховој изузетно добро опремљеној и чистој кухињи, надомак култне кафане „Липов лад“, бити по квалитету права домаћа, баш као она коју су припремале наше баке.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: