Трећина полазника пронашла посао

Кроз лесковачки клуб за активно тражење посла прошло 1.026 лица са евиденције НСЗ

leskovacКлуб за активно тражење посла (job club) у Лесковцу непрекидно ради од марта 2006. године. До августа те године финансирала га је Европска агенција за реконструкцију и развој, а онда је постао део Националне службе запошљавања под чијим окриљем успешно ради.

Први овакви клубови у Србији основани су у Аранђеловцу и Крагујевцу, затим је отворен заједнички џоб клуб за Лесковац и Врање, потом је формиран у Нишу и на крају на Звездари у Београду. И док остали клубови раде повремено, лесковачки није прекидао своју активност од оснивања. До сада је кроз обуку и семинаре прошло 1.026 полазника, а само у овој години, у седамнаест група било их је 190. Више од трећине њих пронашло је посао, што је и главни циљ овог клуба.

– Према мојој евиденцији, до радне књижице је дошло 379 полазника, али број запослених је вероватно већи јер ме не информишу баш сви кад се запосле. Управо јутрос ми је једна девојка рекла да ради од јула, а ја је нисам имала у евиденцији запослених, каже за Економетар Драгана Анђелковић, саветник у клубу.

У џоб клуб долазе углавном млади људи, мада то није услов. Битно је да су са евиденције филијале НСЗ. Године старости нису важне, као што је небитна и стручна спрема.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: