ЕТНО ЕКО СЕЛО ВРАНЕША: Нетакнута природа, добри људи

Насеље се простире на земљишту од 40 ари које је инвеститор Леон Срнец, из Словеније, откупио од једног сеоског домаћинства. Укупна вредност улагања је више од милион евра, а после две године изградње село ће бити отворено у другој половини октобра

etno-seloДалеко од захукталих градова и убрзаног живота, на обронцима планине Златар, заустављено у времену и сећању, смештено је „Етно еко село Вранеша“. Овај крајолик чува свој савршени мир непрегледним шумама, пашњацима, рекама и језерима. Раскошне лепоте током читаве године само мењају своје рухо и у зависности од годишњег доба претварају се у шарене ливаде или снежне пејзаже.

Баш на овом месту, Леон Срнец из Цеља одлучио је да уложи свој новац и изгради читаво туристичко насеље високе класе, без икаквог ранијег планирања. Своју причу почиње речима да „на нетакнутој природи и добрим људима почива пословна филозофија етно еко села Вранеша“.

А прича је заиста необична: пре осам година дошао је у посету пријатељима из Београда, који у овом крају имају викендицу и где се већ 30 година склањају од градске гужве. Госпођа Мирјана Зековић открила је лепоте планине Златар госту из Словеније, који је ту одмах увидео добру пословну прилику. Једна амбиција је подстицала другу и уместо замишљеног једног објекта, пројекат је прерастао у целину која ће се током времена обликовати и пратити захтеве гостију, али неће губити своју препознатљивост.

Цело насеље простире се на земљишту од 40 ари, које је инвеститор Леон Срнец откупио од једног сеоског домаћинства. Највећи проблем је било довођење воде, у шта је уложено око 50.000 евра. Укупна вредност инвестиције је више од милион евра, а комплекс етно еко села Вранеша чини централна зграда на три нивоа, површине 400 метара квадратних, са салом за презентације, рестораном, камин салом и рецепцијом. Ту су и пословне просторије, кухиња, тераса и два ексклузивна апартмана као засебне целине. Пет кућица површине 40 квадратних метара, са по две двокреветне собе и каминима, употпуњују амбијент етно села по највишим стандардима.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: