Кластером до банатског бренда

Модерна градска зелена пијаца од 2.400 квадратних метара, заправо, мини тржни центар затвореног типа и климатизован, градиће се у Вршцу из ИПА фондова ЕУ, а пројекат је добијен захваљујући сарадњи са румунском општином

klasterom-do-banatskog-brendaСарадња румунске општине Градинаре и нашег Вршца одличан је пример како се у региону може успешно радити, развијати и то добрим делом финансирати средствима Европске уније. Недавно су добили два милиона евра из ИПА фондова. Од те суме 1,3 милиона евра искористиће за изградњу савремене пијаце и формирање Агрико кластера у Вршцу. Очекују да ће оба пројекта поспешити сарадњу малих пољопривредних произвођача у области прекограничне сарадње. Али, то није све. Обе стране већ су припремиле програме и спремно дочекују приближавање Србије Европској унији. Они имају готове пројекте и извесно је да им је новац скоро обезбеђен.
О најновијем пројекту – будућој пијаци и кластеру – помоћник градоначелника Вршца и начелник одељења за локални економски развој Дејан Пантовић каже:

– У питању је модерна градска зелена пијаца од 2.400 квадратних метара. Биће то, уствари, мини тржни центар затвореног типа и климатизован. Продавци ће имати све садржаје који ће омогућити боље услове за рад. Биће то предност и за потрошаче. Ту ће се продавати прехрамбена роба, месо, млечни производи, воће, поврће и цвеће. Продавци ће на располагању имати хладњаче и фрижидере па ће и понуда самим тим бити квалитетнија. У Румунији једна таква пијаца већ постоји у Букурешту а у развијенијим земљама ЕУ то је уобичајено.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: