НОВА ПЛАТФОРМА ЗА МСП: Успешна прича је могућа

 

Пише: Димитриос Нефрос, руководилац Одељења управљања малим и средњим предузећима

mala-i-srednja-preduzecaЗа земље попут Србије, где предузећа мале и средње величине чине основу привреде, светска економска криза је проузроковала мноштво проблема, не само у смислу оперативности већ и оптимизма људи који су задужени да воде пословање компаније. Питања попут “како да одржим задовољавајући ниво ликвидности”, “да ли је сада право време за инвестиције и развој компаније” или “којој банци могу да верујем”, постављају се чешће него икада пре.

Пиреус (Piraeus) банкарска група је у последњих пет година рецесије доказала да “успешна прича” није измишљена. Са правом стратегијом, добрим познавањем тржишта и проактивним деловањем, Група је данас једна од 15 најбоље капитализованих банкарских група у Европи. Присутна је у 10 земаља, крајем јуна 2013. имала је активу од 95 милијарди евра и преко 24.500 запослених.

Пиреус банка Београд, чланица Пиреус банкарске групе, такође је прихватила пословну филозофију да криза може да креира велике могућности за мала и средња предузећа. Полазећи са тог становишта, Пиреус банка у Србији је реорганизовала МСП одељење у намери да помогне и на прави начин посаветује здрав део српске економије у смеру развоја и раста.

У нашој банци клијенти наилазе на лични приступ. Лични банкар је увек доступан, спреман да реагује брзо и посаветује клијента о најбољем решењу за дилеме и проблеме који се могу јавити у његовом пословању.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: