Волонтирање – важан корак у запошљавању

Посланици водећих политичких партија у Народној скупштини одговарају на питања чланица Удружења пословних жена, а сврха је да се утиче на поправљање пословног амбијента. Пројекат реализују УПЖ, наш часопис и продукцијска кућа Атлантис, уз подршку Америчке амбасаде у Србији

volontiranjeПредузетнице на овај начин информишу представнике партија, који утичу на доношење одлука о важним економским питањима у Србији, о ономе што их највише оптерећује у пословању. Пројекат реализује УПЖ, у сарадњи са Економетром и продукцијском кућом Атлантис, а уз финансијску подршку Америчке амбасаде у Србији. У електронској форми овог пројекта, телевизијски прилози су емитовани на каналу Б92 инфо, од 8. марта до краја октобра.

Девето питање поставила је Љубица Марковић, из Удружења пословних жена ”Еве” из Ваљева. Она је питала да ли је могуће запослити омладинце који још нису завршили факултет као волонтере, али да тај рад буде легализован.

Дијана Вукомановић (СПС) каже да је у Србији усвојен закон о волонтирању и да је тај модел стицања радне праксе омладинаца и сарадње са предузетницима легализован. Заинтересоване фирме могу да склопе уговор о волонтирању са младима. На појединим факултетима (Факултет за хемију, Филозофски факултет и Факултет за физичку културу) за волонтерске активности студенти добијају и додатне поене у настави. Академци од студентских служби добијају информације о оваквом начину рада.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: