„Клет“ осваја тржиште уџбеника

Директорка ове реномиране издавачке куће Гордана Кнежевић-Орлић реализовала жељу да се посвети раду на књигама. Годишњи промет два милиона евра у оштрој конкуренцији великог броја издавача. „Најбољи европски уџбеник“ – награда на Сајму књига у Франкфурту

kletИмпресије које новинар понесе после разговора са директорком реномиране приватне издавачке куће „Клет“ (оснивач немачка издавачка кућа „Клет“) Горданом Кнежевић-Орлић могуће је сажети у неколико атрибута: амбициозна, креативна, посвећена, образована, иновативна, упорна, темељна.

Делатност за коју се Гордана Кнежевић-Орлић определила још у току студија економије и Академије за ликовну уметност (поседује обе дипломе), са ентузијазмом и енергијом, била је и остала рад са књигама и на књигама (ликовна опрема којом се и даље бави), и то искључиво из образовног програма.

Биографија Гордане Кнежевић-Орлић (47), образоване и даровите жене, добитнице награде Удружења пословних жена Србије за иновацију 2010, испуњена је подацима о креативним и иновативним пословима који такође заслужују поштовање. Непосредно по завршетку студија, Гордана је израдила дизајн за најмање педесет књига, а затим основала Удружење за едукацију жена „Визија“ које је окупило стотинак чланица.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: