KOPAONIK BIZNIS FORUM 19. PUT: Recesija je pred vratima

Preporuka za novu vladu je da već na početku mandata počne da koordinira sa monetarnim vlastima i da zajedno dođu do rešenja kojim bi se sprečilo dalje propadanje realnog sektora – upozorava Miroljub Labus

Zamišljen kao glamurozan susret ekonomista, privrednika, političara, bankara i stranih diplomata u Srbiji, rečju, onim što se smatra društvenom elitom, Kopaonik biznis forum je i ove godine poslužio svojoj svrsi – oko 500 učesnika se uspešno družilo pet dana, razmenjivali su mišljenja, ostvarivali kontakte, skijali se i zabavljali do duboko u noć. Kao i do sada, ništa se neće promeniti a poruke o krizi i reformama ostaće za dokumentaciju i uspomenu. Srpskim paradoksima nikad kraja – ni veće krize, ni boljeg provoda dok se o njoj razgovara na najvišoj srpskoj planini.

Kopaonik biznis forum 2012. imao je gotovo eterični naziv: „Kako sačuvati budućnost Srbije: ekonomske, poslovne i povezane teme“. Kako su istakli organizatori – Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora – forum je imao više od 90 panelista i predstavlja nadogradnju prethodnog foruma na kome je zaključeno da je potreban novi model rasta zasnovan na proizvodnji i izvozu.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: